PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Preotul din Satu Mare acuzat că a abuzat doi minori, plasat în arest la domiciliu

Preotul din municipiul Satu Mare, acuzat că a abuzat sexual doi minori, a fost plasat în arest la domiciliu, este decizia Tribunalului Satu Mare, luată astăzi, miercuri, 13 martie.

Faptele preotului ar fi fost comise în Biserica Sfinții Apostoli Pentru și Pavel din municipiul Satu Mare, asupra a doi minori, în 2023 și 2024, iar ,,agresiunea sexuală a presupus atingeri în zona intimă”. El a fost arestat preventiv, apoi a fost trimis în judecată, iar acum a fost plasat în arest la domiciliu pentru cel puțin 30 de zile.

,,[…] înlocuiește măsura arestării preventive luată față de inculpatul S.A.D, cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de azi, 13.03.2024, până la data de 11.04.2024, inclusiv”.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a reacționat în cazul preotului arestat și anunță că acesta a fost suspendat din funcție.

Avocatul preotului a afirmat că acuzația vizează o anumită atingere peste haine. ,,Acuzația vizează efectiv o anumită atingere, într-o anumită zonă zonă, peste haine”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, pentru Pro TV.


CITEȘTE ȘI: