Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Avocatul preotului arestat: Acuzaţia vizează o anumită atingere, peste haine

Avocatul preotului din Satu Mare arestaat pentru 30 de zile pentru “agresiune sexuală” împotriva a doi minori a afirmat că acuzaţia vitzează o anumită atingere peste haine.

“Acuzaţia vizează efectiv o anumită atingere, într-o anumită zonă zonă, peste haine”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, pentru Pro TV.

Se pare că preotul i-ar fi atins în “zone nepotrivite” şi le-ar fi făcut propuneri indecente.

Preotul din Satu Mare, acuzat că a agresat minori, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a precizat că faptele ar fi fost comise asupra a doi minori, în 2023 și 2024. 

Redăm, mai jos, comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare:

,,La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de numitul S.A.D., care are calitatea de preot, pe raza municipiului Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală (…), faptele fiind comise asupra a două persoane vătămate minore, în perioada 2023 – 2024. Prin ordonanţa din data de 12.04.2024 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, ulterior şi reţinerea pentru o durată de 24 de ore a inculpatului.

Urmare a propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare a dispus la data de 13.02.2024 arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2024 şi până la data de 13.03.2024. Totodată, împotriva măsurii preventive dispuse s-a formulat contestaţie de avocatul inculpatului, care urmează a fi soluţionată de Tribunalul Satu Mare.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a reacționat în cazul preotului arestat și anunță că acesta a fost suspendat din funcție.

Redăm, mai jos, comunicatul Episcopiei:

,,Referitor la cazul preotului Silaghi Augustin Dorel, preot paroh al Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Satu Mare, care în momentul de față se află în arestul poliției Satu Mare și face subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului face următoarele precizări:

– Preotul Silaghi Augustin Dorel este preot în cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului din anul 1991, până în prezent;

– Din momentul intrării în cler nu a avut nici un fel de abatere disciplinară sau morală, dând dovadă de seriozitate, fiind apreciat de către credincioșii din parohiile unde a păstorit;

– Cu regret și stupoare, am aflat în data de 13 februarie 2024, de faptul că se află în arestul poliției făcând subiectul unui dosar penal, aflat în momentul de față în fază de cercetare;

– În momentul în care s-a confirmat informația, în Ședința Permanenței Eparhiale din data de 13 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Iustin a dispus oprirea totală de la săvârșirea oricăror lucrări sfinte a preotului Silaghi Augustin Dorel și deferirea lui spre cercetare către Consistoriul Eparhial cu propunerea de caterisire, în cazul în care finalizarea dosarului va dovedi vinovăția lui;

– Conducerea parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Satu Mare i-a fost încredințată provizoriu preotului Fărcaș Ovidiu Valentin, până la soluționarea cazului în justiție”.

4 comentarii

  1. Irimuș Răspunde

    Vrem niste detalii de la avocatul pedofiliilor din Satu Mare, Adrian Cozma!

  2. Lucifer Răspunde

    Ăsta-i Pomohaci versiunea 2.0

  3. Marin Răspunde

    Merge pliculetu

  4. Anonim Răspunde

    Foarte urat din partea PortalSM să scrie un asemenea articol.
    Nu e nici etic, nici îndreptățit nimeni să se pronunțe asupra unor presupuse fapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.