Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Parchetul precizează: preotul ar fi agresat doi minori, în 2023 și 2024

Preotul din Satu Mare, acuzat că a agresat minori, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a precizat că faptele ar fi fost comise asupra a doi minori, în 2023 și 2024. 

Redăm, mai jos, comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare:

,,La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de numitul S.A.D., care are calitatea de preot, pe raza municipiului Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală (…), faptele fiind comise asupra a două persoane vătămate minore, în perioada 2023 – 2024. Prin ordonanţa din data de 12.04.2024 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, ulterior şi reţinerea pentru o durată de 24 de ore a inculpatului.

Urmare a propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare a dispus la data de 13.02.2024 arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2024 şi până la data de 13.03.2024. Totodată, împotriva măsurii preventive dispuse s-a formulat contestaţie de avocatul inculpatului, care urmează a fi soluţionată de Tribunalul Satu Mare.

Urmărirea penală a fost efectuată de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. Dinu Răspunde

    *Ordonanța *din 12,04.2024,!!??
    Păi cum așa, deja a fost luna aprilie și nu știm noi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.