Ultima actualizare: azi, 12:10

Locale

PROGRAM. Defilare cu husari, la Satu Mare. Vineri se sărbătorește Ziua Maghiarilor

Defilare cu husari de Ziua Maghiarilor, la Satu Mare. Cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, care are loc pe 15 martie, reprezentanții UDMR organizează o paradă precum și o ceremonie festivă de depunere de coroane în municipiul Satu Mare.

Ziua de 15 Martie a devenit simbolul libertății maghiarilor. În 1848, maghiarii s-au ridicat împotriva Imperiului Habsburgic, pentru constituirea unui mare stat maghiar, iar de atunci, data de 15 martie a devenit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

La Satu Mare, evenimentele încep în data de 14 martie, cu un spectacol festiv la Teatrul de Nord, iar în data de 15 martie va avea loc adunarea la Ceasul Electric de la ora 16.30, iar de la ora 16.40 va avea loc parada cu husari călare și fanfară către statuia lui Petőfi Sandor.

Programul complet este următorul:

joi, 14 martie

18.00: Spectacol festiv la Teatrul de Nord

  • Prezentarea premiilor Lalelele de argint
  • Spectacol al Teatrului de Dans Popular Bekecs.

Vineri, 15 martie

15.30: Slujba ecumenica

16.30: Adunare la Ceasul Electric

16.40: Parada cu husari călare și fanfară către statuia Petőfi

17.00: Comemorare festivă și depunerea de coroane la statuia Petőfi

La finalul evenimentului, primarul Gábor Kerskényi, alături de Csaba Pataki și Szilárd Németh, vicepreședinte al FIDESZ vor depune coroane la statuia lui Petofi și vor susține discursuri cu ocazia zilei de 15 martie.

Imagini de la Ziua Maghiarilor din anul 2023:

31 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Eu vreau ca udemeristele să defileze, și particip cu plăcere.

  2. Varu Răspunde

    Bărbații unguri sunt varză.

    • Bubák Răspunde

      Apoi să știi!
      Nu că româncele nu-s, dar am footoot mai multe unguroaice la servici decât românce 😉
      Dar apar și ucraineence faine 😀

  3. @Varu Răspunde

    Vad ca ai dat startul

  4. Ciki Cean Răspunde

    Mici ,cârnați cu fasole,bograci și bere gratis pentru românii care participă ?

  5. Vizionaru Răspunde

    No bine ca o sa mai aibă un an carne de sub șaua husarilor!Ca altfel rămâneau doar cu Cârnații de la concursul de tăiat porcii UDMR! Papagalu Gabor, nici pentru husari nu deschizi parcu central? Husari au venit cu autobuzul de la Hortobagy și au coborât la autogara de pe Botizului? Sau au trecut Someșul pe pasarela? Pe amiralul Horty nu îl sărbătoriți pe apele parcului Cubic?Ioi ce fain ii cu iudemereu asta!Vizionari in mișcare și calare și pe jos!

  6. Loop Răspunde

    Mai corect e ZIUA MĂGARILOR!!!

  7. Loop Răspunde

    AFARĂ AFARĂ CU UNGURII DIN ȚARĂ!!!

    • @Loop Răspunde

      Vezi ce vorbesti pe-aici ca ai intrat in zona ilegala conform Codului Penal, “ Instigarea la ură pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.“

    • S Răspunde

      Daca cineva te da in judecata pentru instigare la ura esti identificat in 2 minute pe baza dispozitivuli de pe care ai trimis mesajul.

      • c-block Răspunde

        👍. Sper să-și găsească odată și odată cei de teapa lui nașul pe măsură. Nu aveți loc de ceilalți? Sau vă face fericiți dacă vă bateți joc de ceilalți. Dacă v-ar face vouă cineva ceva asemănător mă gândesc că ați urla. Nu face altuia ceva ce nici ție nu ți-ar pica bine. Asta se predă în familie. Înseamnă că tu @Loop nu ai avut așa ceva. Dar și redacția ar putea șterge comentariul dacă tot nu are moderator. Nu de alta dar nu vă face cinste dacă îl tolerați. Parcă ne mândrim că ce regiune tolerantă suntem, nu?

  8. Răspunde

    Aceeasi idioti comentatori an de an de an ……

    • Sâcă Răspunde

      Troglodiți, trepanați. Probabil în visele lor umede și acum își violează fosta profă de română pentru că le-a picat la teză. Sunt curios dacă de vreo sărbătoară a românilor ungurii s-ar apuca să comenteze la fel ce s-ar mai inflama. Atâta le duce capul, neuronul ăla singur dar și ăla blocat. Apoi în curând pleacă afară să spele fundurile jegoase ale bătrânilor de prin Europa sau buda publică. Asta dacă nu se dedau la furt sau alte porcării. Că și la astea suntem vestiți prin vest. Noi, albanezii și ucraineenii. Puteți fi mândrii acum.

      • @ Răspunde

        Cavaleri de tastatura platiti. Pentru bani astia isi vand si pruncii

      • Hun Răspunde

        Și voi sunteți mândri de cel mai cunoscut personaj maghiar, Cicciolina 😉

        • Sâcă Răspunde

          Păi dacă tu atâta cunoști? Înseamnă că ți-ai descris singur aria ta de interese. Cam debil ești virilule de pe net. Numai să nu-ți vâre careva ceva undeva că vei cam ieși șifonat la faza asta. Nu provoca că data viitoare de vreo altă sărbătoare s-ar putea să te trezești ofensat. Și poate așa vei fi i lăsat. Dacă nu dai respect primești exact ce oferi. Bălării pe cap asta ca să nu spun altfel.

        • 3.14 Răspunde

          Eiii, mai sunt si altele dar ca sa ai habar de ele trebuie sa deschizi o carte! Carte = o chestiune cu multe paginii, necesita rasfoire! Nu intreba vizionarii sau loop-ii ca nu te vor ajuta. E bine ca sunteti fericiti… Sinoi suntem cand vedem cat puuteti voi…

  9. Varu Răspunde

    Auzi bă Saca! Romanurile care muncesc în străinătate sunt ffff apreciați, lasă tu hoții și curvele, că pe cele mai multe le cheamă Ildiko

    • Sâcă Răspunde

      @Varule, fraierule! Hai că i-am nimerit și la Amsterdam (erau din Gorj), și la Haga (erau din Bacău), și la Barcelona și la Roma. Și ca să vezi erau numai de prin Gorj, Vaslui, Bacău ori Galați și numai Ildiko nu le chema. Bine acum? Știi de unde știu? Că am stat de vorbă cu ei cum au auzit vorbă românească. Cel mai fain a fost la cei din Amsterdam. Cântau ca o trupă la acordeon și vioară în parc, mai primeu niște bacșiș, mărunțiș, mai furau o geantă, boierie curată nu? Ca să știi pe ăla din Barcelona eu l-am prins în metrou cu mânuța mea și l-am predat poliției catalane. Îl chema Gheorghiță, ca să știi și era din Galați. Fraierul tocmai pe mine a vrut să mă fure. Nu îmi pare rău de el. Peste tot unde umbli prin vest numai cuvinte românești auzi. Cum se face asta puiucule???? No marș și mai bea niște alcool metilic ca să-ți prăjești creierul de tot. Lasă tu “munca în construcții” sau alte povești că sunt lămurit de mult. Adu-ți aminte recent de muncitorul din “construcții” la care la Roma i-au omorât fiul vitreg. Așa niște țigani români sudiști între ei. Nimic nou. Pur accidental era și cărăuș de droguri. Probabil a fost un moment de slăbiciune după tine.😵🤮😢 Atât despre apreciere. Că fug de noi și cum de văd acte românești ești dublu suspect. Diferența dintre tine și mine este că tu scrii la comandă și eu sunt umblat pe afară.

      • Sâcă Răspunde

        Greu de găsit un .. Nik…? sosie..

        • Sâcă Răspunde

          Vă rugăm prezentați actul de proprietate, ceva de la OSIM sau poate maybe ceva brevet de invenție???? Crezi că nu știu că și tu procedezi la fel cu alții? Vezi că te-am prins de câteva ori. Așa că taci.

  10. 123456789 Răspunde

    O sa fie prezent si Kozma cu calul lui nazdravan ?

  11. Vasy Răspunde

    Ioi da ce fain o sa fie!

  12. H&R Răspunde

    @Sâcă
    Acum poate intelege si @Varu de ce fac romanasii, fratii nostri din osenime pasapoarte unguresti! Si le flutura intr-o veselie in EU si in Aaanglia sau SUA chiar. Dar cand vin acasa, multi se fac mai romani si patrioti (sau patrihoti care cum).

    • Sâcă Răspunde

      @H&R, nu înțelege că nu vrea să înțeleagă. Dacă ar știi câți dintre cei cu gura mare au de fapt acte în regulă și cum de trec granița turuie perfect ungurește ar rămâne șocat. Dar știi ce, nici nu mă interesează. Idioții nici nu-ți dau sema că până se aplică dubla măsură – și se aplică în continuu – până atunci se faultează singuri iar cineva în spate râde copios. Nu ai vrea tu să știi cât de perfect vorbește ungurește karatistul aurist Ștef. E numai unul din exemple. Doar trebuie să aibă “motivație” pentru asta. Și mai pot da exemple de astea. Deci de aia pomeneam de dubla măsură.

  13. H&R Răspunde

    Daca era defilare cu ucrani era altfel pozitia copilului.

    • Sâcă Răspunde

      Păi nu a fost ca până acum niciodată prefectul la depus coroane la bustul lui Taras Șevcenko?

    • Sâcă Răspunde

      Te crezi haios dar apoi vezi ce va fi la noi când vor deschide gura minoritarii tuciurii că hopa deja suntem majoritari. No ia să fie rromani limbă oficială și alte treburi din astea. No atuncea să te văd. Vezi că nu e mult. Numai treci pe la școli și vezi cam cum arată tineretul, adică viitorul. Prea mulți sunt așa bronzați de la natură. Nu am eu cu ei nimica. Ei au ceva cu ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.