Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Programul „Masă sănătoasă”, implementat la Școala „Vasile Lucaciu”. Peste 400 de copii vor beneficia

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat implementarea Programului “Masă sănătoasă” la Școala gimnazială ”Vasile Lucaciu”.

Acest program va oferi zilnic celor 482 de elevi o masă caldă, contribuind la promovarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor. Prin intermediul acestui demers, autoritățile locale subliniază importanța alimentației echilibrate în creșterea și dezvoltarea armonioasă a elevilor, iar inițiativa reflectă angajamentul continuu pentru bunăstarea comunității școlare.

„Masă sănătoasă la Școala gimnazială ”Vasile Lucaciu” din Satu Mare. Elevii Școlii gimnaziale ”Vasile Lucaciu” vor beneficia de Programul ”Masă sănătoasă”. Cei 482 de copii de la această școală vor primi zilnic o masă caldă în regim catering. Continuăm”, a transmis primarul Kereskenyi.

Primarul Kereskenyi Gabor a reamintit despre importanța acestui program și a subliniat eforturile constante pentru asigurarea unui mediu educațional sănătos și propice dezvoltării copiilor din municipiu.

9 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Felicitări!

  2. Calin Culcean Răspunde

    Felicitări!

  3. Mircea Marghitas Răspunde

    Programul Cornul și laptele a fost un eșec. Este foarte bine că se va da acum o masă caldă la copii. Felicitări pentru inițiativă!

    • Pamant Răspunde

      Mircea , programul cornul si laptele nu era un esec daca se facea cum trebuie…dar nu a fost sa fie…iar acest program cu masa calda, un lucru nu pricep , de ce nu beneficiaza totii copiii care frecventeaza scoala , de ce se face doar selectie.

    • H&R Răspunde

      Și asta va ajunge eșec. Stai calm.

    • Eu Răspunde

      @Mircea Marghitas. Esec a fost doar ptr. elevi si mai ales pentru uni care chiar mancau ceva cat timp erau la scoala. Fi linistit ca uni “baietii destepti” nu au avut esec!

  4. Eu Răspunde

    Laudabila initiativa dar : Unde vor servi elevi aceasta masa calda? Daca bine stiu aceasta scoala nu are sala de mese! Unde se va gati si cu ce vor trasporta mancarea calda? Care este firma (presupun ca din oras) care asigura masa calda? Si nu in ultimul rand ,cat va costa masa calda pentru elevi ? Meniul zile servit la restaurant este daca nu ma insel undeva 20-22 ron.si asta este o portie pentru un adult fara desert. Interesant ar fii sa aflat la ce pret va fi o “masa calda” pentru elevii?

    • Tu Răspunde

      @Eu, se va aduce mâncare gata preparată la caserole. Asta va fi rezolvarea. Tot aceleași firmae care fac catering dintre astea se va găsi careva ca să livreze din meniul zilei ceva și pentru copiii. Iar după o vreme vor veni scandalurile la calitate apoi ne vom trezi iar cum a fot cu cornul și laptele. Pentru că trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Până nu se vor dota școlile cu săli de mese corespunzătoare, bucătărie, veselă cum scrie în lege etc. până atunci altă modalitate nu este posibilă mai ales că e vorba de tot felul de școli din mediul urban dar mai ales rural. Dar ca să vezi toate se lansează într-un an super electoral. Iar la anul Dumnezeu mai știe ce va mai rămâne din toate astea. Că la noi de obicei după o mare agitație ne trezim că nu sunt fonduri. sper că te-am lămurit. Păcat de idee. În paranteză la unguri pe care toți îi huliți așa din sport dar fără să judecați fiecare școală asigură mâncare caldă la copiii, 99% dintre ele. Ba mai mult copiii pot alege! Așa că mai bine gândiți-vă la asta că noi, ditamai România asta minunată după amar de cugetări tot la programe pilot ne gândim. No, cam aici suntem noi față de lumea civilizată, exact sub kurul broaștei.

  5. @ Răspunde

    As fi curios cum arata un meniu. Nu cum il “serveste” furnizorul ci in fata copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.