Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Sătmăreanul care a omorât un bărbat pentru o rață, condamnat la 25 de ani de închisoare!

Sătmăreanul care a omorât un bărbat pentru o rață a fost condamnat la peste 25 de ani de închisoare, titrează bihon.ro. Crima s-a petrecut în noaptea de 18/19 februarie 2023, în localitatea Trip din județul Satu Mare.

Curtea de Apel Oradea a aplicat, joi, una dintre cele mai aspre pedepse din ultimii ani, într-un caz de omor, informează bihon.ro. Un complet al instanței l-a condamnat la 25 de ani și 4 luni de închisoare pe un bărbat din Satu Mare, acuzat de o crimă comisă în timp ce încerca să fure o rață. Pedeapsa este cu doi ani mai mare decât cea pronunțată de instanța de fond, pe care Curtea a apreciat-o ”nejustificat de blândă, având în vedere modul în care inculpatul a săvârșit fapta, ferocitatea sa, lipsa de empatie și intenția sa inițială de a se sustrage de la răspundere penală”.

Bărbat omorât pentru o rață

Potrivit hotărârii definitive a instanței orădene, fapta de care este acuzat Florin Lăcătuș, de 26 de ani, s-a petrecut în noaptea de 18/19 februarie 2023, în localitatea Trip, din comuna sătmăreană Bixad. După ce au băut mai multe flacoane cu vin, ucigașul și alți doi bărbați s-au hotărât să fure o rață din curtea unui localnic.

Lăcătuș a sărit gardul în gospodăria victimei, iar ceilalți doi au așteptat ca acesta să le arunce pasărea peste gard. Doar că, auzind lătratul câinilor, proprietarul a ieșit în curte și l-a văzut pe hoț. În acel moment, Florin Lăcătuș s-a năpustit asupra bărbatului de 62 de ani și l-a lovit de mai multe ori în cap cu o cărămidă. ”Deoarece victima striga după ajutor, inculpatul i-a mai aplicat câteva lovituri cu piciorul tot în zona capului”, au menționat în rechizitoriu procurorii, care au stabilit că ucigașul și-a abandonat victima în curte și a fugit, nu înainte de a spăla de sânge cărămida folosită la comiterea omorului.

Condamnat la peste 25 de ani de închisoare

În primă instanță, pe 18 decembrie 2023, Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe Florin Lăcătuș la 22 de ani și 4 luni de închisoare pentru omor calificat și 2 ani și 6 luni de detenție pentru tentativă de furt calificat. După contopire, pedeapsa finală a fost de 23 de ani și 4 luni de închisoare.

Sentința a fost atacată atât de inculpat, cât și de procurori. Curtea de Apel Oradea a redus la un an de detenție pedeapsa pentru tentativa de furt, dar a mărit-o la 25 de ani de închisoare pe cea pentru crimă. Instanța a contopit cele două pedepse, astfel că Florin Lăcătuș va sta 25 de ani și 4 luni în penitenciar.


Sursa: bihon.ro

Un comentariu

  1. Justitia oarba Răspunde

    Hai ca a luat mai mult decat criminalul de pe centru care a luat doar 20, si a ajuns sa trebuiasca sa faca doar 13. Asta pana ii mai reduc inca niscaiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.