Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Victime ale mariajului timpuriu și abandonului școlar, femeile rome sunt sprijinite de polițiștii sătmăreni

La data de 6 martie, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Satu Mare, alături de reprezentanții instituțiilor de la nivel local și județean, au fost invitați, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la evenimentul organizat de  Asociația – STEA Satu Mare în cadrul proiectului local ,,ÎMPREUNĂ PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI ȘI PROTECȚIEI FEMEILOR ȘI FETELOR ROME DIN SĂTMĂREL”.

În cadrul evenimentului au fost ascultate poveștile mai multor femei de succes. Fiecare poveste a fost în sine unică, reflectând trăirile, luptele și realizările născute din vise, reprezentând un îndemn de a privi cu admirație și respect rolul femeii în societate și de a prețui importanța acesteia.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a încuraja fetele și femeile din comunitatea romă să fie promotoarele unor schimbări în bine, de a-și depăși cu încredere condiția umană și de a conștientiza că dețin capacitatea de a persevera în atingerea oricăror țeluri propuse.

Într-un cadru restrâns, reprezentantele comunității rome au făcut schimb de opinii despre barierele, dar și oportunitățile existente în societate. Au fost dezbătute principalele problemele cu care se confruntă femeile și fetele rome în viața de zi cu zi, precum formele de agresiune familială, mariajul timpuriu și abandonul școlar.

Femeile rome au nevoie de încurajare și sprijin, astfel că acestea au fost provocate să devină modele de urmat pentru comunitatea din care provin și să se implice activ în viața comunității. Prin acțiunile sale, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare sprijină activ comunitatea romă, dovadă fiind demararea acestui proiect local dedicat comunității rome.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Salutari domnul Marian😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.