Ultima actualizare: azi, 11:25

Locale

VIDEO. Au început forajele la parcarea supraterană de pe strada Decebal din Satu Mare

Au început forajele pentru sondarea terenului de pe strada Decebal din municipiul Satu Mare, acolo unde urmează să fie construită parcarea supraterană. Utilajul special a început forarea terenului încă de dimineaţă, urmând ca în funcţie de rezultatul probelor ridicate, să se decidă soluţia tehnică pentru fundaţia clădirii.

Primăria Satu Mare a anunţat că astăzi, 13 martie şi mâine, 14 martie, se vor executa lucrările de sondaje – forări, motiv pentru care, în cele două zile, parcarea respectivă va fi închisă.

Parcarea va fi construită pe 4 niveluri și va dispune de 182 de locuri. Lucrările efective vor începe în cursul acestui an.

23 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Mica problema va fi acolo cu descoperirile arheologice. Cine se mai aminteste de constructia blocurilor din Centrul nou sau chiar a cladirii finantelor publice stie despre ce vorbesc.

    • History Răspunde

      “Várdomb utca” – oare din ce cauză s-ar fi numi așa strada????? 🤔🥴🥴În virtutea toponimiei locale înpământenite și obișnuite de prin regiune (deci nu e valabilă numai în cazul orașului nostru) anumite denumiri de străzi au și ceva origine ori explicație istorică. Asta unii nu au cum de-a pricepe. Așa că @H&R ne cumpărăm popcorn și bere și citim știrile cum despre cum de ne înecăm ca și țiganul lângă mal (atenție nu mall!!!). Că nu suntem în stare să facem cercetări de dinainte. Pentru asta 8 ani nu au fost îndeajuns. Idem parcul de la Cubic. Și acolo ne-am așezat invers pe cal apoi cumva am reușit aproape să ne redresăm.

      • y Răspunde

        La construcția centrului nou acolo s-au găsit câteva urme de la vechea cetate a orașului, inclusiv o porțiune a unui zid!

        • y Răspunde

          Atunci rămân doar două aspecte cu care ar trebui să mă lămurești.
          1. De ce folosești porecla mea ca să comentezi. Te crezi mai credibil?
          2. Dacă este așa cum spui de ce s-a emis autorizația de construcție după 8 ani de frământări și de ce nu s-a făcut până acum descărcarea de sarcină arheologică? După cunoștiințele exhaustive legea este valabilă pentru toți chiar dacă este vorba în cazul de față de municipiu. Ei ar trebui să știe cu atât mai bine ce este de făcut în astfel de cazuri. Și dacă chiar se va găsi ceva ce vor face? Vor da vina pe ce vor găsi că nu pot înainta cu lucrarea? Nu tot vina lor ar fi că vreme de 8 ani de zile nu au fost în stare să lămurească asta? Atât despre orașul ăsta în mișcare.

          • y

            1: nu-i poreclă ci pseudonim și n-ai tu drept de autor pentru o literă a alfabetului!
            2. descărcarea de sarcina arheologică se face doar acolo unde nu există alte construcții anterior, ori aici deja este… parcare!
            Dacă nu mă înșel, acolo au fost, înainte de război, clădiri, distruse de bombardamente.

          • y

            Tu ăsta care ai impresia că le știi pe toate mai bine stai jos și taci. Dacă se va găsi ceva pe parcurs atunci se va sta fain frumos pânăs e va lămuri ce și cum . Când tocmai asta este rolul investigațiilor anterioare ca să nu se ajungă aici. Apoi hai să nu mai povestim că se repetă faza ca la Cubic. Adică ai AC emisă pentru edificarea construcției cu tot ce înseamnă parametrii constructivi, POT, CUT și tot ce vrei și tocmai acum anunță în gura mare că sondează terenul ca să vadă natura terenului de fundare? Păi cum s-a făcut proiectul atunci care a fost deja aprobat și dezbătut? E îți recomand să stai în banca ta și ocupă-te cu ceva la care să te pricepi și să nu dai cu presupusul că te depășește. Știi tu ceva dar nu complet. Știi de ce zic asta? No ghici atunci cu ce mă ocup eu zi de zi. Să vedem dacă reușești. În cazul parcării nu s-a făcut nici o descărcare de sarcină anterior edificării parcării așa că nu ține faza că era teren deja construit. Află de la mine că înainte de război acolo au fost clădiri de locuit ale evreilor și clădiri ritualice tot de-ale lor. Același lucru este valabil și pentru locația pieței nr. 1 (piața mare). Că nu degeaba a fost pe vreme de WWII ghettoul lor toată zona. Și nici în cazul pieței mari nu ține faza că nici acolo nu s-a făcut nimic. Zona a fost bombardată, apoi după război s-a nivelat și pe acel teren viran nefiind altul disponibil s-a amenajat piața. Așa temporar-definitiv cum se întâmplă la noi. Deci dacă este teren ocupat de ceva construcții aia nu înseamnă că dedesubt nu poate fi ceva încă neidentificat. Vezi cazul primei reabilitări a străzii Ștefan cel Mare și când s-au găsit oseminte/morminte. Este și normal. În evul mediu oamenii au fost înhumați în proximitatea bisericilor. Numai deștepții ca și tine care #le-știu-pe-toate sunt luați prin surpindere.
            În rest să-ți stea în gât până te îneci litera y dar te rog încearcă să scrii măcar corect și la subiect și nu bate câmpii.

          • y

            Auzi bre, tocmai ai confirmat ce-am spus eu mai sus!
            Nu te mai umfla în pene, ți-a plesni vre-o venă în cap și te duci!
            Mai lasă de la tine că nu ești tu buricul pământului!
            Încă nu este AC emis pentru parcare, dezbaterea s-a făcut pentru un proiect de arhitectură, abia acum se vor face proiectele de structură și rezistență.
            Proiectul ăsta va dura câțiva ani buni, nu va fi terminat mai devreme de sfârșitul următorului mandat al viitorului primar.
            Eu recunosc că nu sunt de specialitate, dar am prieteni care au respectiva specialitate și încă sunt vii și vorbim despre aceste lucruri.
            Ei nu pot să iasă în față datorită naturii jobului, mai ții minte ce înseamnă asta?

          • y

            Atunci bre atâta pot să-ți spun doar că cine nu spune adevărul aici despre proiect din partea autorităților locale. În rest doar atât bre că nu ne-am tras la șireturi așa că nu vorbi așa cu mine că se vede aici te descarci dar în rest ești un ciourou din ăla care trage cu urechea la birt și încearcă să prindă din mers câte ceva. Doar că vezi tu asta nu suplinește școala și experiența. Așa că rămâi frumos la mestecat ciungă, scuipat bomboane agricole și la băut de bere călduță. Că asta este condiția ta degeaba te zbați. Așa zișii prieteni de-ai tăi închipuiți nu-ți spun multe lucruri. Bagă de seamă asta. Și cum nici eu nu dau cu părerea despre operațiile pe cord deschis te rog frumos și insistent lasă asta pe seama celor care știu câte ceva. Că asta le este meseria și mai au și niște clinciuri câteodată cu prietenii tăi imaginari care se cred buricul pământului. Că ei nu ai tu grijă se cred.

          • y

            Auzi bre, cum îi spune la vorba aia: “Fiecare judecă din propria experiență, sau pe limba ta, “Mindenki magából indul ki”? 😉
            Dacă TU ești un szesz kazán, nu suntem toți la fel!
            Eu sunt un membru productiv al societății, produc valoare adăugată și am un cerc larg de prieteni reali, cu care chiar vorbesc des! Pe de altă parte, TU ești un boșorog morocănos expirat, trist și singuratic, singura ta ocazie de a rupe rutina este de a te certa cu oricine tastează, intenționat sau din greșeală, o literă pe care TU te-ai făcut stăpân!!
            Bre moșule, te înțeleg dar nu sunt de acord cu tine! Singurătatea în care te zbați este un rezultat direct al acțiunilor pe care le-ai făcut (sau nu) în viață! Nu mai fii așa posac, că mintenaș vine baba cu coasa după tine, ajungi la judecată și Doamne ferește, direct în iad!

          • y

            Ha te csak a tizedét tetted volna annak amit én és nem tépnéd itt ingyen és bérmentve a szádat ahelyett hogy csinálj valami hasznosat akkor most nem itt tartana a város. De hát ugye ez egyszerűbb meg aztán minek is mocskold össze a kezedet. Most is egy ilyen projekten dolgozom és próbálok megmenteni egy zónát amit Pop Veronica idejében a városi urbanisztika sikerült majdnem tönkretegyen. Te mit csinálsz? És egyáltalán tudod-e kiről beszélek? Ugye hogy nem? Ásd el magad mélyre. Annyira mellette vagy a témának hogy még fáj. Inkább fingjál a markodba jó hangosan te sültparaszt.

  2. Beny Kira Răspunde

    Felicitări!

  3. Mircea Marghitaș Răspunde

    Felicitări!

  4. Vizionaru Răspunde

    Totul este in grafic! Mâine este gata!

    • science fiction Răspunde

      Da, ce să povestesc! Ca și la restul – podul 3, pasarela, parcul din centrul vechi absolut toate sunt în grafic. Așa că stăm liniștiți și dacă nu va fi așa face primăria alt grafic după placul ei.

      • 3.14 Răspunde

        Science Fiction, se intarzie multe lucrari pe asta lume dar trebuie sa iei act de faptul ca se fac multe in oras, cu intarzieri de cateva luni, probabil, nu stiu termene. Dar vedeti voi cat de mult s-a schimbat orasul in ultimii ani? Avem poduri dupa 30 de ani! Ehh, au intarziat lucrarille 3 luni, 5 poate, chiar nu stiu si nu ma uit la jumatatea goala din paharul meu cu bere ci ma bucur ca mai am doua guri in el. Deci hai sa fim fericiti, hai sa ne bucuram de ce avem. O seara minunata va doresc!

        • science fiction Răspunde

          Problema este că nici măcar una nu reușim să terminăm la termen, nici din greșeală și deschidem imediat un alt șantier alături. Sunt fericit că se lucrează dar calitatea lucrărilor și viteza lasă mult de dorit. Sunt multe lucrări executate, gata recepționate și care sunt execrabil făcute. Ai circulat azi pe ploaia măruntă prin oraș? Ai văzut cum nu se scurge apa de ploaie nicăieri? Păi normal dacă gura de canal este mai sus decât asfaltul.

        • 3.14zda Răspunde

          Sincer, nu văd o îmbunătățire atât de mare. E adevărat că nu erau poduri sau super parcuri, dar măcar circulația era funcțională în oraș.

          • science fiction

            În acest moment sub lozinca fluidizării traficului s-a ajuns la situația că nu se poate circula pe jos iar de circulat pe biciclete nici măcar atâta. Apoi acum vom face piste velo care nu știu cu vor putea fi utilizate. Toți idioții circulă cu viteză prin oraș nesocotind regulile elementare de circulație dar și de bun simț. Și acum credeți că după ce se vor începe să se facă piste velo prin oraș le vom putea folosi? Voi pe care lume trăiți? De aia zic eu că e science fiction. Și arătați-mi vă rog una bucată investiție făcută cap-coadă și bine, predată la termen și folosită de comunitate.

  5. Natura Răspunde

    Ramaneti cu bine inca o serie de copaci ai orasului verde.

  6. Lili Răspunde

    Până se câcâie autoritățile locale cu parcarea supraterană, un fost cel mai mare polițist al județului cu “fler la capital, afaceri și mai ales la locuri care devin ulterior parcări” face concurență în parcarea “de la pietre”. Micul baronet local cu grade și baston ar trebui cooptat să învețe administrația cum se face treabă bună.

  7. y Răspunde

    Din carotajele scoase din ce am văzut pe un video postat de primărie pe f.book e cam slab terenul, cam mâlos, nisipos-argilos. Așa că soluția va fi una mai costisitoare. Dar nu e supriză asta că la tot centrul nou a fost un show până s-au amplasat toți stâlpii de beton pentru consolidare ca să susțină construcțiile viitoare. Măcar vor avea scuze că nu se respectă termenul. 🤔😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.