Ultima actualizare: azi, 16:25

Locale

Cireși în floare: Un profesor din Satu Mare își lansează volumul de haiku și senryu

Vasile Conioși Mesteșanu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din județul Satu Mare, își lansează marți, 30 aprilie, la ora 14.30, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Satu Mare, volumul bilingv de haiku și senryu “Cireși în floare”.

Profesor de limba și literatura română de la Liceul Tehnologic Tarna Mare de peste 20 de ani, Vasile Conioși Mesteșanu este cunoscut și apreciat pentru pasiunea sa pentru poezie și fotografie. Volumul “Cireși în floare” reunește o selecție de haiku și senryu traduse de Olimpia Iacob și Jim Kacian, oferind cititorilor o incursiune în universul poetic al autorului.

Haiku-ul și senryu-ul, forme poetice japoneze caracterizate prin concizitate și imagistică sugestivă, devin în mâinile lui Vasile Conioși Mesteșanu instrumente de explorare a naturii, a emoțiilor umane și a relațiilor interumane. Prin intermediul acestor scurte poeme, autorul surprinde frumusețea lumii din jurul său, oferind cititorilor o perspectivă unică și sensibilă asupra realității.

Lansarea volumului “Cireși în floare” va fi un eveniment special care va reuni iubitori de poezie, profesori, elevi și prieteni ai autorului.

Un comentariu

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Asta e indragitul dascal de la liceul unde media de admitere a fost de 2.35, iar apoteoza actului didactic a reprezentat-o un numar de 7 promovati la bac, cu o medie de 6 si cateva sutimi? Bravo indragitule care esti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.