Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Aeroport modern în Satu Mare. Lucrările sunt finalizate în proporție de 80%

Consiliul Județean Satu Mare anunță că noul terminal al Aeroportului Internațional Satu Mare va fi finalizat în două luni, iar întregul proiect de modernizare va fi gata până la sfârșitul anului. 

Fiind vorba despre o infrastructură extrem de importantă și pentru municipiul Satu Mare, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a făcut astăzi o vizită la aeroport împreună cu primarul Kereskényi Gábor. Una dintre cele mai mari investiții din județul Satu Mare, în valoare de 88 de milioane de euro, este acum finalizată în proporție de 80%.

,,Scopul nostru este ca împreună cu municipalitatea să dăm viață aeroportului, să adăugăm noi rute de zbor și să atragem mai mulți investitori și turiști în județul Satu Mare”, informează Consiliul Județean Satu Mare.

17 comentarii

  1. asta este situația reală Răspunde

    Deci putem să ne liniștim că suntem în grafic și aici! La finele anului va fi 31.12.2023 ???? Pfoai ce bine! Apropo banii necesari de unde vin că fondurile UE s-au dus? Ceva împrumut?

    • Mircea Govor ( groparul jud. SM) Răspunde

      Ma taci odată ce îi cu capul tau vb prosti parca ești ucenicul lui Cozma.

      • asta este situația reală Răspunde

        Taci tu. Știi despre ce sumă e vorba? Dacă auzi te apucă leșinul. Tu crezi că avem banii ăștia? Și nepoții noștri vor plăti pentru lucrarea asta. Ca să ce? Ca să ne uităm că avem aeroport dar din cauza managementului prost nu este utilizat???? Că asta este situația reală. Între timp Debrcen se extinde, Oradea are contract făcut cu o companie și nu doar promisiuni ca la noi. Implicit se va dezvolta în continuare. De Cluj nici nu mai povestesc. Cine să mai vină aici?

        • dai Răspunde

          Vreo 40 de milioane de euro platesc satmarenii din cauza incompetentei grofilor. Problema este ca sunt multi si prosti si de partea cealalta.

  2. Gika Kontra Răspunde

    Nemulțumitu satului…mare. Nimic nu este bine…

    • unu Răspunde

      Cum ma sa fim multumiti. Ai 88 milioane de euro fonduri europene, pierzi jumatate si restul platesti din buzunar. Daca si asta este normal, ne ducem draq.

  3. Vizionaru Răspunde

    Wow ce tare ! Și la ce ne folosește? Sa facem poze?De 88 milioane se puteau face lucruri utile in infrastructura județului, lucruri de care puteau beneficia mulți cetățeni! Așa beneficiază doar comisionarii udemereului și cei doi prosti care se cred mari constructori!

  4. goga Răspunde

    N-am știut unde e Gabor, că nu l-am văzut la bucuria sătmărenilor din centru. Era la Aeroport!

    • MMM Răspunde

      Gabor ca Gabor,da unde era manajeru? Oare cu ocazia asta lo intrebat Pataki ce mai e cu marea familie de angajati? Ca pe o doamna soferita de golf 4 gri o luat-o gura pe dinainte cum e cu comisiile, inclusiv cele la care o semnat desi chiulea de la lucru in ziua aceea, iar acum exerseaza caligrafia pt viitoru apropiat.

  5. Helen Răspunde

    Curse spre Memmingen?!

  6. tisasomes Răspunde

    Degeaba se investesc banii în aeroport dacă nu sunt atrase companii aeriene.

    • @ Răspunde

      La concurența care este cu aeroporturile din zonă nu prea ai ce curse să mai găsești. Debrecen, Oradea și Cluj-Avram Iancu fiecare are management mai profesionist decât prăpădiții de noi. La cum circulă oamenii spre afară sau acasă în puseuri și nu regulat nu mai bine s-ar face curse charter? Că degeaba se tot comentează când mai apare un articol despre aeroport că ce curse ar mai vrea oamenii că alea sunt odată sau de câteva ori maxim pe an. Pe așa ceva nu poți fundamenta curse regulate, asta nu pricep oamenii. Adică nu îți poți permite să zboare avionul mai mult de jumate gol. Iar afacerile locale nu pot suplini aceste lipsuri, sunt prea puține totuși. Tind să cred că acest avânt la investiții pe cam toate aeroporturile din țară se datorează mai degrabă apropierii de conflict. Că nici de autostrada Moldovei nu se găseau bani de un deceniu și brusc deodată în 2 ani deja jumate e făcut! La ce altceva te poți gândi? Iar la noi poziția geografică la adăpost și totuși aproape de graniță nu-i de lepădat. Asta este dacă locuim unde se agață harta-n cui.

      • Dorin Patras Răspunde

        Evident…ca doar la Cluj este dl Fechete, care lpt SM nu a fost destul de bun, insa acolo continua sa faca performanta.

        • @ Răspunde

          Asta nu știam că nu urmăresc aceste lucruri dar explică multe. Nu știu de ce ne dăm cu cărmădia în piept cu orice – vezi cazul cu investiția de la aeroport (știu că și la celelalte aeroporturi sunt probleme cu respectarea termenului de finalizare) sau mai demult treaba cu investițiile de la spitalul județean când am vrut în mod foarte corect să înființăm o secție mai de Doamne ajută de cardiologie că doar suntem fruntași la astfel de decese pe țară și aducem inclusiv medici din Debrecen ca să opereze aici ca să ajungem acolo că donăm la spitalul din Oradea toată aparatura și ne trezim că și medicii se cară de la noi. Despre ce investiții, despre ce dezvoltare mai putem vorbi? Adevărul este că suntem un județ prăpădit și nici viziune nu au conducătorii cum să ne scoată din kkt. Că soluții ar fi. Că astea ca și reabilitarea parcului central este OK dar doar ridică comfortul oamenilor și nu știu ce plus valoare poate genera dacă nici nu lăsăm ca acele unități de alimentație publică din zonă să-și extindă terasele. Că amatori de a servi ceva acolo sunt sigur ar fi. Cam asta este nivelul la care se investește în marele sat. Că se lansează din capitală ceva linie de finanțare și noi hopa repede căutăm ceva care se pliază pe subiect și atât. Fără cap, fără gândire. Nu am să înțeleg de ce a trebuit să fie schimbat Fechete de la aeroport.

  7. McPalinka Răspunde

    gabor e fericit ca a degustat micul dejun sub forma de pruna lichida. potoki fata de castor baga direct din perfuzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.