Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. „Detectivii cerului” s-au dezlănțuit zilele acestea la Grădinița Nr. 7 din Satu Mare

O explozie de culoare, veselie, informații inedite și materiale atractive au fost prezentate în cadrul expoziției organizate de către profesoara Berta Cristina, unul dintre fondatorii proiectului e-Twinning ”Sky Detectives”, implemenat în 5 țări: România, Turcia, Lituania, Bulgaria și Slovacia în perioada ianuarie-martie 2024 de cei 18 profesori parteneri în proiect.

Expoziția a avut un real succes în rândul celor mari, părinți, cadre didactice, elevi ai profilului pedagogic de la Colegiul Național Ioan Slavici și profesori metodiști dar mai ales în rândul celor mici, care și-au dorit să devină și ei, măcar pentru o zi, ”Detectivi ai cerului”.

Micilor vizitatori, atât din grădiniță cât și din afara ei, li s-a oferit posibilitatea de a explora, observa și identifica fenomene ale naturii cu ajutorul instrumentelor realizate și prezentate în cadrul expoziției de colegii lor din Grupa mare ”Albinuțele” a Grădiniței nr. 7.

De la privitul norilor printr-o fereastră ”magică” până la măsuratul picăturilor de ploaie cu ”trompa de elefant”, copiii au avut ocazia să descopere curiozități legate de fenomenele meteo și nu numai. Micii vizitatori s-au minunat din câte ”poziții” se uită luna la ei, sau sub câte forme apare curcubeul pe cer. Abordarea interactivă și atractivă a făcut ca joaca ”de-a știința” să fie ceva plăcut și accesibil preșcolarilor.

Preferata copiilor, însă, a fost ”Sala de jocuri”. Numeroase jocuri educative și jocuri interactive pe tabla inteligentă, create de profesorii implicați în proiect, i-a cucerit iremediabil pe preșcolari.

Au fost alături de copii directoarea Șuta Doina și inspectoarea pentru Educație Timpurie Ardelean Maria Gabriela care au subliniat ingeniozitatea și echilibrul perfect dintre joc și conținut științific și au felicitat copiii și cadrele didactice pentru realizarea acestui eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.