Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO. Se reia circulația rutieră în Piața Libertății. Se instituie noi reguli

Primăria municipiului Satu Mare anunță reluarea circulației rutiere în Piața Libertății pe tronsonul dintre strada Păstrăvului și strada Cuza Vodă.

Începând din 2 aprilie se instituie noi reguli de circulație în această zonă, după cum urmează:

– se va institui sens dublu pentru traficul auto între străzile Păstrăvului și Cuza Vodă, până la intersecția cu str. Gheorghe Lazăr;

– se redeschide circulația pe str. Decebal spre Piața Libertății, cu interdicție de virare spre stânga.

Lucrările de modernizare a Pieței Libertății din municipiul Satu Mare au început la sfârșitul anului 2022, iar acum sătmărenii se pot bucura, în sfârșit, de un centru civic modern.

În cadrul proiectului de modernizare au fost înlocuite rețelele electrice vechi, s-au montat stâlpi de iluminat LED și s-au refăcut fântânile. Astfel, Piața Libertății a devenit un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, culoar pentru transportul public în comun și spații verzi.

18 comentarii

 1. Kuka Răspunde

  De ce nu se poate vira spre stânga de pe strada Decebal? Fiind sens unic, nu văd ce ar încurca!

  • Mukk cel dăstept Răspunde

   Pentru că îți vine obligatoriu în față mașina dinspre Casa albă, de aia dășteptule. Du-te repede și predă permisul că degeaba îl ai.

   • Kuka Răspunde

    Mă da’ dăștept ești tu mă! Al cui ești tu, mă?
    Ai limită de 20 km/h, semafor, ce naiba vorbești?

    • Mukk cel dăstept Răspunde

     Aia că la noi se circulă pe partea dreaptă și vine circulația dinspre casa albă către Cuza Vodă pe partea ta și tu vrei să virezi la stânga. Aia. Iar pe partea cealaltă se circulă în sens invers. Nu e ca înainte că se circula pe amblele sensuri. Sugerez celor de la circulație să-l identifice pe Kuka asta după IP că e pericol public pe șosea și vrea să meargă contra sensului de circulație. Se pare că are permis câștigat la loz în plic.

     • Kuka

      Du-te copile și te culcă, vorbești prostii!

     • Mukk cel dăstept

      Da, da. Te rog mai bine taci că ești pagubă ambulantă în două picioare. Nu ai tu grijă nu ești singur. Te vei întâlni în curând care tot așa interpretează codul rutier după bunul său plac și va fi un spectacol live de Crash Test Dummies. În rolul principal și protagonistul poveștii bineînțeles TU. Dar nu mă mir că nu recunosști că ești prost. Încă nu s-a născut prostul pe planetă care să recunoască asta. Sper ca să îți citesc în curând necrologul. Nu-ți doresc, tu insiști.

 2. Gusti Răspunde

  Drum din piatra cubica impartit pe benzi de circulatie auto nu am mai vazut nicaieri. Sa vina turistii sa isi faca poze!

 3. Aaa Răspunde

  Tomna bine taie in doua zona pietonala, sa se mai hodineasca bietii pedestri. Straduca aia v-a fi buna sa-si etaleze bizonii auto- urile in ceas de sara! Abia astept sa-i vad cum fac roata si pe la Lucaci Laci! 😂

  • Mukk cel dăstept Răspunde

   Noi nu suntem destul de inteligenți ca să învățăm din greșelile altora. Am zis și eu asta acum o lună și imediat au sărit pe mine trolii primarului că sunt rău și nu văd mărețele realizări. Apoi dacă e ceva de reparat atunci se va repara, asta ziceau. Ce poți repara la piatra cubică proaspăt montată? Pui la loc ca să zboară din nou? Mai ales că cea mai intensă solicitare este la Casa albă plus este și o ușoare schimbare a diecției de mers tocmai cât este necesar ca piatrele să poată să fie dislocate. Acolo va începe. Notați lingușitorul că vi s-a zis din timp. Problema este că nu vă interesează mărunțișurile astea. Acum mai vreau să văd cum se va desfășura circulația pietonală dintre parcul din centrul vechi și aleea Coposu.

   • Fact Răspunde

    La 20 km/h nu zboara nimic. Se poate rezolva cu radare fixe.

    • Mukk cel dăstept Răspunde

     Cred că glumești. Adică instalezi la limită de pietonală radar. Eu nu aș mai fi băgat circulația deloc acolo. Așa cum s-au obișnuit oamenii așa fain mai rezistă un an – doi până se fac parcările alea și gata. Acum asta e o soluție și cu capra și cu varza și va fi problemă la traversarea acelui colț la casa albă, unde și până acum era dezastru. Deci de fapt poblema a rămas. Iar aia cu 20 la oră pentru tâmpiți care nici nu semnalizează schimbarea direcției de mers??? Tu auzi ce spui??? Să știi că nu-mi place că iar se va dovedi că am dreptate.

  • Vasy Răspunde

   De imi zboara si mie o piatra din aia in plasa si o duc acasa, odata ma baga la zdup ca am furat… sa-mi bag picioru in ea de treaba. Asta nu-i treaba!

 4. Satmarean1 Răspunde

  Vis a vis de casa de moda ( langa parc) este amenajata o statie de bus. De unde va veni autobuzul in acea statie? De pe str Horea????? Pe str Cuza Vida va mai fi statie bus? Cum ajung acolo??? Sunt curios!

 5. Tulai Răspunde

  Noroc cu limitatorul de viteza, ca altfel jale era. Asa, va fi totul in regula. Bravo!

 6. Sâca Răspunde

  Mari specialiști 3 de 0,75 leu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.