Ultima actualizare: azi, 10:58

Locale

FOTO/VIDEO. Mii de albine moarte în județul Satu Mare, după ce ar fi fost otrăvite. Apicultorii, disperați

Mii de albine moarte în județul Satu Mare, după ce ar fi fost otrăvite. Apicultorii spun că de vină ar fi agricultorii care ar fi erbicidat culturile. 

Mai mulți apicultori din zona comunei Beltiug, județul Satu Mare, au observat cum albinele mor pe capete. Ei spun că paguba este una uriașă, iar de vină ar fi agricultorii din zonă. ,,Așa arată o stupină otrăvită din comuna Beltiug. Dragi “agricultori”, dacă vă puteți numi agricultori, voi realizați ce dezastru ați produs?”, spune unul dintre crescătorii de albine din zonă.

Concret, apicultorii spun că agricultorii din zonă ar fi erbicidat culturile cu substanțe care au dus la moartea albinelor.

,,Sper ca sunteți mulțumiți cei care ați tratat culturile de rapiță pe raza comunei Beltiug. Ați reușit cu această lucrare să omorâți aceste mici viețuitoare care vă sunt și vouă de mare ajutor atunci când vă sunt polenizate culturile agricole”, a mai spus unul dintre apicultori.

9 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    si unde este AFM acuma?

  2. cetatean Răspunde

    in ce sens amestec?

    • ecologist Răspunde

      Ce înseamnă AFM la tine?? Că la mine înseamnă Administrația Fondului de Mediu care are absolut alte atribuții – adică finanțează și verifică proiectele de banii adunați de la alții la Fondul de Mediu – și nici nu are structură în teritoriu. Deci????

  3. apicultor Răspunde

    Dacă fermierii trebuie să efectueze tratamente în timpul înfloririi, trebuie să folosească produse care nu sunt toxice pentru albine.
    Autoritățile agricole și de mediu trebuie să monitorizeze respectarea legii și să ia măsuri împotriva celor care nu o respectă.

    • ecologist Răspunde

      … și în primul rând tratamentele trebuie anunțate dinainte exact ca oamenii să-și poată pune albinele la adăpost. Nu e ceva nou, așa era tot timpul. Nu știu cine e de vină dar se pare a greșit grosolan.

  4. cetatean Răspunde

    cum sa pui 300 de familii la adapost?

    • 😲 Răspunde

      Seara închizi stupul că seara dorm și ei, verifici dacă au mâncare. Mai și ventilezi cu grijă dar nu le dai drumul. Ce-i atâta filozofie? Dar dacă nu știi de tratament???? Și pe vremea lui Ceaușescu se anunța dacă se făceau tratamente de orice fel. E la mintea cocoșului. Aici un tâmpit-prost-idiot (toate la un loc) a ignorat treaba asta. Sper să fie identificat indiferent cine este. Așa ceva nu se face.

  5. Vasy Răspunde

    Gigel la agricultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.