Ultima actualizare: azi, 21:48

Naţionale

FOTOGALERIE. Pericol uriaș. O stradă s-a prăbușit într-un oraș din țară

Pericol uriaș la Slănic, în județul Prahova. O stradă s-a prăbușit, pur și simplu, iar în asfalt au apărut cratere uriașe. Cel mai mare risc este ca locuințele a sute de oameni aflate în apropiere să fie distruse, dacă surparea continuă, informează Digi24.

Localnicii sunt îngroziți și se tem ca nu cumva surparea să ajungă la blocuri. Distanța de imobile, spune edilul orașului, este de aproximativ 40-60 de metri, iar fisurile continuă se se extindă. În Slănic Prahova urmează să ajungă și o echipă de specialiști de la București.

,,Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri. Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu”, au transmis reprezentanții DSU.

Cel mai probabil, surparea s-a produs din cauza zăcămintelor de sare aflat în subteran, în zona respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.