Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

O familie din Oaș, doi adulți și trei copii, la spital! Au mâncat carne de porc din propria gospodărie

O familie formată din cinci membri, doi adulți și trei copii, din localitatea Gherța Mică s-a îmbolnăvit de trichineloză, necesitând instituirea tratamentului medicamentos de specialitate, după ce au mâncat carne de porc din propria gospodărie. Toți cinci au ajuns la spital și au avut nevoie de tratament.

„S-au îmbolnăvit din cauza faptului că au ignorat să solicite un examen de specialitate a cărnii obținute în urma sacrificării unei suine crescute în gospodăria proprie.În urma anchetei efectuate de inspectori din cadrul D.S.V.S.A. și D.S.P. Satu Mare și a recoltării de probe de carne din carnea rămasă în congelator, s-a confirmat diagnosticul de Trichineloză.

Toată carnea depistată a fost supusă masurilor de sechestru/reținere oficială și incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Proprietarului animalului nu i sa acordat nici o despăgubire, din cauza faptului ca suina nu era identificată prin crotaliere și nu era înscrisă în Baza Națională de Date”, a transmis DSVSA Satu Mare.

În trimestrul I al anului 2024 în județul nostru, au fost sacrificate, sub control sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, în unități autorizate, un număr de : 12.682 capete suine, 428 capete bovine, 251 capete ovine și 2.036.064 capete păsări.

Un comentariu

  1. 😮😮😮😲😲😲 Răspunde

    Adică au mâncat carnea crudă, netratată termic?????? 😮😮😲😲😲

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.