Ultima actualizare: azi, 12:51

Locale

Picnic în Vie: O călătorie culinară prin județele Satu Mare și Bihor

Sezonul de picnic din 2024 promite șase evenimente deosebite Picnic in the Vineyard și experiențe memorabile, unde bogata moștenire gastronomică a regiunii Partium va fi îmbinată cu frumusețea captivantă a peisajelor rurale. Iubitorii de picnicuri relaxante și pasionații de vinuri se vor putea plimba prin locații idilice, printre dealuri și vii, savurând vinuri excelente și delicii locale, în pivnițe,  șure și castele seculare, însoțiți de ospitalitatea vinificatorilor locali. Totodată, vor putea asista la spectacole de muzică populară, dansuri tradiționale sau alte evenimente culturale.

Organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium și ZAZOU Social Events & More, evenimentul Picnic in the Vineyard oferă o ocazie unică de a intra în contact cu natura, de a cunoaște fermierii locali, poveștile lor și aromele care definesc această regiune istorică specială.

Tururile și excursiile la crame sunt dedicate iubitorilor de vin care vor să cunoască atât cramele, oamenii din crame, să se plimbe prin vie, să viziteze crama și să vadă efectiv cum se produce vinul și, bineînțeles, la final să savureze vinul cramelor vizitate. Vizita la cramă nu este despre băut ci despre povești, oameni dedicați, tehnici de vinificație și de maturare și abia apoi despre vin. Este și o ocazie unică de promovare a turimsului în Satu Mare și Bihor”, a declarat coordonatorul Asociației pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium, deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd.

Picnicurile de vin vor avea loc în 5 locații pitorești din județul Satu Mare și una din județul Bihor:

11.05. Orașu Nou-Vii 

29.06. Ardud

27.07. Carei

10.08. Halmeu Vii

14.09. Sălacea (jud. Bihor)

12.10. Beltiug 

Biletele și abonamentele sunt disponibile pe site-ul: https://zazouevents.com/. Pentru detalii suplimentare, informații actualizate, urmăriți paginile de Facebook ale Asociației pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium și ZAZOU Social Events & More, unde se va crea un event pentru fiecare picnic în vie.

„Vă așteptăm cu drag în această călătorie gastronomică de neuitat, unde accentul va cădea și mai mult pe senzații, povești captivante și experiențe frumoase”, transmit organizatorii.

Despre conceptul Picnic in the Vineyard:

Scopul seriei de evenimente Picnic in the Vineyard este promovarea culturii viticole din România și a consumului de vinuri de calitate, prezentarea cunoștințelor fermierilor din Partium, a muncii lor și a aromelor locale, reintegrarea în circuitul turistic al patrimoniului cultural, precum și a viilor. Cele 7 evenimente Picnic in the Vineyard organizate din 2020 în județele Sălaj, Mureș și în special Satu Mare au fost întâmpinate cu mare interes, atrăgând din ce în ce mai mulți participanți dornici să descopere și să trăiască farmecul picnicului în vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.