Ultima actualizare: azi, 18:12

Locale

Sătmăreni atacați cu toporul și la un pas să fie omorâți. Judecătorii spun că loviturile n-au fost atât de puternice

Doi sătmăreni au fost atacați cu toporul și la un pas să fie omorâți în județul Satu Mare, însă  judecătorii spun că loviturile n-au fost atât de puternice. Mai exact, victimele au solicitat instanței schimbarea încadrării juridice a faptelor de ,,lovirea sau alte violențe”, pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a agresorilor, în infracțiuni de ,,tentativă la omor calificat”. Doar că judecătorii nu au fost de acord și au constatat că dacă voiau, agresorii le-ar fi ucis pe victime, însă le-au aplicat doar ,,o corecție”.

Potrivit informațiilor PortalSM, doi sătmăreni au fost atacați de mai mulți indivizi care au solicitat și ajutoare, iar una dintre victime a fost atacată cu toporul. Agresorii au acționat cu intenția de a aplica „o corecție” persoanelor vătămate care au îndrăznit să intre în discuții contradictorii, iar loviturile indivizilor au provocat leziuni destul de serioase, una dintre victime beneficiind de 8-9 zile de îngrijire medicală pentru vindecare, iar cealaltă victimă beneficiind de 12-14 zile de îngrijire medicală pentru vindecare.

Cererile de schimbare încadrare juridică au fost motivate de faptul că, deși leziunile nu au fost de natură a pune în pericol viața persoanelor vătămate, contează intenția agresorilor și având în vedere modul de desfășurare a evenimentelor, respectiv că inculpații au chemat ajutoare, faptul că una dintre victime a avut leziuni serioase și totodată că i-a fost tăiată geaca cu toporul în zona spatelui, apreciază că se poate dispune schimbarea încadrării juridice a infracțiunilor de lovirea sau alte violențe în infracțiuni de tentativă la omor.

S-a mai susținut că relevante pentru a evidenția intenția inculpaților de a suprima viața victimelor sunt și obiectele contondente ce au fost identificate asupra inculpaților de către organele de poliție, iar pe de altă parte, relevante sunt și declarația martorului care a arătat că l-a auzit pe unul dintre agresori sunând alte persoane să vină să-l ajute pentru că dorește să omoare pe cineva.

Judecătorii spun că loviturile n-au fost atât de puternice

Chiar dacă imaginile surprinse în momentul comiterii faptelor denotă o violență aproape de necontrolat din partea inculpaților, instanța a constatat că natura acestor violențe se rezumă la aplicarea unor lovituri cu pumni și picioare asupra celor două persoane vătămate, cuprinzând în principal zonele trunchiului, membrelor și capului, fapt ce se coroborează de altfel și cu constatările medico-legale de la dosarul cauzei. Unul dintre agresori a recunoscut că a lovit victima cu acel ciocan la nivelul spatelui, iar raportul medico-legal nu a evidențiat leziuni care să pună în pericol viața, față de niciuna dintre cele două persoane vătămate.

,,Instanța apreciază ca fiind evidentă intenția inculpaților de a vătăma integritatea corporală a victimelor și nu aceea de a le ucide, inculpații având în mod cert posibilitatea de a o face, dacă într-adevăr intenționau acest lucru, de vreme ce persoanele vătămate se aflau într-o vădită stare de vulnerabilitate față de numărul agresorilor, față de statura și greutatea corporală a acestora și față de patima cu care inculpații acționau. Instanța constată că intensitatea acestor lovituri nu a fost atât de ridicată încât să pună în primejdie viața victimelor”.

4 comentarii

  1. Kuka Răspunde

    Sunt foarte curios, dacă era amenințată viața sau integritatea corporală a vreunuia dintre specialii din completul de judecată sau careva afini, deznodământul era același?
    Eu unul sunt convins că nu!

  2. Ana Răspunde

    Judecatori de cacat, ia sa primeasca ei o lovitura din asta sa vad ce iertare le-ar da !!!Justitie ca la noi sa tot ai..sau au fost platiti !RUSINE SA VA FIE!

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Mda, față de cât de puternice puteau să fie! Corect! Că putea fi și mai rău! Nu vreți să terminați asta cu judecata strâmbă că tot timpul se caută scuze pentru infractori???? Apoi la un moment ajungem în curând că mergi pe stradă și vine unul în față și te troznește fără motiv!😲😮🤮😒

  4. Vasy Răspunde

    Oameni ai legii, orbi ca legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.