Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Un bătrân (80 ani) bătut de un vecin a luat o sapă și s-a răzbunat. Un deces a încheiat procesul

Un bătrân în vârstă de 80 de ani, din județul Satu Mare, a fost bătut de vecinul său. Acesta din urmă, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns în curtea bătrânului strigând Unde-i moșul că-l omor! Mai apoi l-a lovit în repetate rânduri pe vecinul său care, la rândul său, s-a apărat cu o sapă pe care o avea la îndemână.

Potrivit informațiilor PortalSM, totul s-a petrecut data de 22.06.2020, în jurul orei 20:00, când inculpatul, în vârstă de 63 de ani la data săvârșirii faptei, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a intrat fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate și a amenințat-o cu acte de violență după care a lovit-o cu palma peste față, provocându-i leziuni fizice. După ce a fost lovită, victima i-a solicitat inculpatului să părăsească curtea, însă acesta a refuzat, fapt pentru care victima a luat o sapă și l-a lovit pe inculpat peste picioare și la nivelul feței, provocându-i leziuni fizice care au necesitat pentru vindecare un număr de 100-110 zile de îngrijiri medicale.

Fiind audiat, bătrânul a declarat că vecinul său, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice, a pătruns, fără drept, în curtea locuinței sale, proferând injurii si amenințări cu moartea la adresa sa, strigând ”unde-i moșul că îl omor”, apoi a intrat în lemnăria în care se afla, i-a aplicat o lovitură peste fată, l-a prins de gât și l-a târât în curte, moment în care a luat o sapă pentru a se apăra, cu care l-a lovit peste picioare.

Cu toate că bătrânul bătut a reacționat la rândul său violent, lovindu-l puternic pe agresor cu o sapă, ,,reacția lui a fost cea unui om speriat, încolțit și agresat în propria sa curte, care nu a găsit altă soluție de a se apăra decât prin folosirea unui instrument de lucru (sapa) pe care o avea la îndemână. Un om stăpânit de teamă nu are puterea să gândească limpede și să ia decizii raționale. Se reține că avea vârsta de 80 ani la data săvârșirii faptei, fiind în față cu o persoană mai tânără cu 17 ani față de el, dezlănțuită, aflată în stare de ebrietate și hotărâtă să-i aplice o corecție fizică în propria sa locuință, și care nu s-ar fi oprit în condițiile lipsei unei apărări din partea sa”.

Cei doi sunt consăteni și vecini, iar întreg scandalul a pornit din cauza unor conflicte mai vechi dintre aceștia pe motivul șanțurilor de scurgere a apelor, situate la mejda dintre terenurilor acestora.

Până la judecată însă, inculpatul acuzat de lovire și alte violențe și de violare de domiciliu a murit: ,,Încetează procesul penal, întrucât în cauză a intervenit decesul inculpatului”.

5 comentarii

  1. Potoki Răspunde

    Oare unde ai studiat “ziaristica” tu, cel care a scris articolul? La liceul agricol din Debrecen? Vai de capul tau, fiul ploii, si cine va da acces la internet sa publicati astfel de violuri ale limbii romane. Nici sa duci cafea puscariasilor de la canal, nu te-as angaja. Penibilule.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Înainte de a da lecții de scriere la alții, folosiți măcar diacriticile.

      • aiai Răspunde

        Nu critica lipsa diacriticelor because #pevecistăpânii au scutire la asta. Dar dacă face asta un ungur, pfoai tată să vezi ce răzbel pornește însuși deputatul hipo!!!! 😲😲😲😉

    • comentator Răspunde

      Deci nu sunt singurul care am remarcat treaba asta? Deci redacție fiți mai atenți că e și chestie de respect față de meserie. Știiți voi, aia care vă pune pita pe masă. O zi bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.