Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

VIDEO. Bolnavul psihic din Dorolț care a spart peste 30 de case primește doi ani cu suspendare

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, care a terorizat o localitate din județul Satu Mare după ce a spart zeci de case pentru a fura băutură, și-a primit pedeapsa, în această săptămână. Bărbatul a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare.

Cu toate că zeci de locuitori s-au plâns despre faptul că acesta le-a intrat în locuințe și a furat băuturi, doar două plângeri au fost înaintate în scris organelor competente. Așadar, teoretic, bărbatul a fost judecat pentru două fapte, cu toate că, practic, spargerile au fost mult mai multe.

Fratele bărbatului le-a povestit judecătorilor că acesta a spart multe case din localitate și și-a cheltuit toți banii, fiind sunat de nenumărate ori de localnici pentru a se duce să își recupereze fratele. El le-a spus judecătorilor că fratele său a fost internat de mai multe ori la secția de psihiatrie, însă după ce ieşea de acolo, începea din nou să consume băuturi alcoolice şi să intre în locuinţe.

Două plângeri scrise

În vara anului 2022, odată cu lăsarea serii, bărbatul în cauză a intrat în casa unui localnic și a furat 237 lei și două doze de bere din frigider. Când a fost audiat, hoțul le-a spus că a vrut inițial să împrumute banii furați, însă atunci când a văzut că nu este nimeni acasă, a decis să îi fure, ocazie cu care s-a uitat și în frigider, de unde a luat berea.

După câteva zile de la primul furt, bărbatul a mai dat o spargere, de această dată, în ziua mare. În jurul orei 15.00, bărbatul a sărit gardul unei familii din Dorolț, de unde a furat patru sticle de băuturi alcoolice, respectiv două sticle de lichior şi două sticle de whisky.

La audieri, bărbatul a declarat că, și de această dată, a vrut să împrumute bani, a strigat-o pe proprietară, dar nu i-a răspuns nimeni, așa că a intrat înăuntru, dar nu-şi aminteşte exact cum. După ce a intrat în casă, a mers în bucătărie, uşa fiind deschisă, iar de pe mobilă a luat patru sticle cu băuturi alcoolice. În casă, se afla fiica, în vârstă de 13 ani, care și-a sunat mama să îi spună că cineva a intrat în casă.

Bărbatul a luat alcoolul, l-a pus în plasă și a plecat.

Hoțul, diagnosticat cu probleme psihice grave

Fiind cunoscut cu afecţiuni psihice, în cursul urmăririi penale s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a se stabili dacă la data comiterii faptelor acesta a avut discernământ. Conform Raportului de expertiză medico-legală psihiatrică, bărbatul prezintă tulburare emoţională tip impulsiv; dependenţă cronică etanolică; tulburări mentale şi comportamentale datorate folosirii alcoolului; Epilepsie fond toxic. Așadar, potrivit rezultatelor, bărbatul a avut discernământul diminuat raportat la faptele comise.

De asemenea, s-a recomandat ca acesta să urmeze un tratament medical de specialitate psihiatrică.

Condamnat la doi ani cu suspendare

Bărbatul a fost condamnat, în această săptămână, la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Copii traumatizați de individ

Impactul negativ asupra comunității s-a amplificat după ce un copil de 12 ani a ajuns să aibă nevoie de sprijinul unui psiholog. Copilul a trăit o experiență înfricoșătoare atunci când s-a trezit cu bărbatul în casă.

În plus, un alt locuitor din zonă a povestit pentru PortalSM, anul trecut, că bărbatul a intrat de trei ori în locuința sa, în cursul nopții, sustrăgând băuturi. Deoarece bărbatul cu probleme a intrat de mai multe ori pe proprietatea acestuia în ultimul an, şi-a construit un gard înalt de peste doi metri pentru a preveni aceste intruziuni neașteptate. Cu toate acestea, bărbatul cu probleme psihice a reușit să pătrundă în locuința sa. Omul are, de asemenea, un copil în vârstă de 10 ani, care resimte frica și îngrijorarea de a rămâne singur în casă din cauza incidentelor repetate.

„Nu mai ştim ce să ne facem. Soţia şi copilul de 10 ani se tem să rămână singuri acasă. Am chemat Poliţia şi ni s-a zis că dacă sunt acte de violenţă se deschide dosar penal. Sunt peste 30 de case în care a intrat. Am construit un gard de 2 metri, cu sârmă ghimpată şi tot reuşeşte să intre. Azi noapte a intrat de trei ori la noi în curte”, a relatat localnicul, anul trecut, pentru PortalSM.

Un comentariu

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Acest om trebuie tratat medical si nu condamnat, nu tratat în justiție ca orice om care se presupune că este normal la cap. Ăsta poate nici nu-și dă seama ce face. Și trebuie să nu aibă acces deloc la alcool, că mai mult ca sigur de acolo i se trage. Că e condamnat cu suspendare ori ba nu cred că îi încălzește pe localnici că la final dacă nu este tratat medical se va repeta ce a făcut și pentru care a fost acum condamnat. Întrebarea este dacă se dorește rezolvarea acestei probleme strict locale și neplăcută pentru localnici sau ne ascundem după deget și tratăm cu alifii ieftine efectul? Ori se tratează medical, ori îl închid în ceva secție de psihiatrie. Că dacă nu e chestie doar de timp până se va repeta. Și atunci ce am făcut???? Mai bine l-ar închide în ceva adăpost din ăsta pentru edzalcoolizare pe două-trei luni și să vedem după ce nu bea 3 luni și face spume la gură se însănătoșește ori ba. Pentru că dacă nu e timp și bani pierduți cu el orice se face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.