Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

VIDEO. Pasarela pietonală peste Someș se va deschide în prima parte a lunii mai

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a oferit detalii importante despre stadiul lucrărilor la pasarela pietonală peste râul Someș, în cadrul podcastului PortalSM 3.0, moderată de jurnalistul Gil Pietrar. 

Primarul a confirmat că pasarela pietonală este aproape de finalizare și că lucrările sunt în grafic conform termenului stabilit inițial.

Kereskenyi Gabor a precizat că deja au fost montate balustradele și s-au efectuat teste pentru iluminatul public și iluminatul ornamental aferent pasarelei pietonale și pentru bicicliști. În plus, a menționat că în curând vor sosi pavajele speciale care vor fi aplicate ca strat de uzură, iar lucrările se concentrează acum pe închiderea digului și pe finalizarea ultimelor detalii.

„Și eu sunt nerăbdător, abia aștept! Termenul era, inițial, cam sfârșitul lui aprilie, începutul lunii mai. Pot să vă spun, cu certitudine, având în vedere că urmează și sărbătorile pascale ortodoxe că este, cel mai probabil, în prima decadă a lunii mai. Dăm drumul și dăm în folosință pasarela pietonală. Deja se montează balustrăzile, am făcut probele pentru iluminatul public și iluminatul ornamental aferent pasarelei pietonale și velo. În 22 sosesc pavajele speciale care vor fi aplicate ca și strat de uzură, deci, acum se mai lucrează la închiderea digului. Chiar pot să afirm că suntem la ultimele sute de metri”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Podcastul integral poate fi urmărit în linkul următor:

6 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Probabil cea mai inutila investitie din oras . Tare as vrea o verificare gen” banii din portbagaj” sa ne lămurim de utilitate si de costurile reale. Asta merge la multe alte proiecte din judet gen dj 193

    • 3.14 Răspunde

      Decat sa pierzi vremea facand astfel de comentarii ar fi mai bine sa iti faci un consult mintal. Poate nu e prea tarziu inca. Erata: NICIODATA nu e prea tarziu!

    • mongolia Răspunde

      Cubic si bucata ce coboara pe cealalta parte de drum de la pasarele. cel care a proiectat-o si cine a aprobat-o merita puscarie pe viata.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Aha, adică facem revelionul de început de mai pe pasarelă? Că nici ultimul teremn de sfârșit de martie lansat de primar nu a ținut. Așa e când e iarnă grea și muncitorii nu pot lucra pe relativ căldurile alea de ianuarie-februarie. Oare mai la nord alții cum fac că reușesc?🤔

  3. No spa Răspunde

    O treabă bună aceste pasarele, ar mai putea face câteva, în Dublin peste râul Liffey, pe lungimea care taie orașul sunt cel puțin 25, (poduri + pasarele pietonale).

    • S Răspunde

      Sunt foarte utile. Din pacate Somesul este mult mai mare decat Liffey, viiturile ajung pana la 3300 metri cubi pe secunda si podurile se fac mult mai greu. Asteptam al doile pod pietonal, in zona Titulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.