Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Cod galben pentru județul Satu Mare! Pericol de inundații în anumite zone

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis un avertisment de cod galben pentru județul Satu Mare.

Acesta vizează anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice din mai multe județe din România, inclusiv din județul Satu Mare: Tur, Someş, Crasna, Barcău, Mureş, Bistriţa, Moldova şi Suceava, în județele: Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău.

În intervalul menționat, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, existând riscul depășirii cotelor de atenție.

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

„Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, transmit cei de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Un comentariu

  1. Gheorghe Răspunde

    Mari inundații,prăpăd,fiți pregătiți ca avem ploaie zero,Someșul este gol dar unii vad prăpăd de inundații.Mergeti la somn specialiștilor!Trebuie cumpărat bărci,șalupe,camere de tractor,ochelari subacvatici,clăpari,tuburi de respirat sub apă și alte chestii care te ajuta în caz de prăpăd acvatic….ce mai stați?….fuguța fuguța ca se termina materialu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.