Ultima actualizare: azi, 22:06

Naţionale

Fetița de 2 ani, ucisă de verișorul ei! Adolescentul (15 ani) și-a recunoscut fapta și a fost reținut

Principalul suspect în cazul fetiței de doar doi ani ucisă în Dolj a fost reținut pentru 24 de ore, informează Digi24. Verișorul adolescent al copilei și-a recunoscut fapta după 15 ore de audieri. Anchetatorii încearcă acum să pună cap la cap filmul tragediei.

Noaptea trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au luat decizia să îl rețină pentru 24 de ore pe verișorul de 15 ani al Raisei, fetița găsită fără viață într-o râpă, în Dolj. Cei doi ar fi rămas nesupravegheați în jur de 20 de minute, în casa băiatului, moment în care s-ar fi petrecut această tragedie.

Potrivit procurorilor, adolescentul a ucis-o pe copilă și imediat după a aruncat-o în râpa în care a și fost găsită de polițiști. Băiatul a fost ridicat de polițiști miercuri și a fost audiat 15 ore, timp în care și-a recunoscut fapta. Alături de el au fost duși la secția de poliție și părinții și fratele său, însă pentru aceștia nu a fost luată nicio măsură.

Ancheta continuă în acest caz. Procurorii urmează să pună cap la cap toate informațiile și să anunțe ce s-a petrecut cu exactitate în ziua în care Raisa a fost ucisă.

Procurorii explică cum s-a petrecut crima

Fetița a fost dată dispărută luni. Trupul neînsuflețit a fost găsit marți de polițiști, într-o râpă din apropierea locuinței sale.

„În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare. În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul C.N.M, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei”, au precizat procurorii.

Ei au adăugat că pe hainele băiatului suspectat a fost găsit sângele fetiţei.

„Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor C.N.M. în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei . Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieşit că minorul, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil”, a transmis sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.