Ultima actualizare: azi, 10:37

Locale

Economia socială prinde viaţă la Satu Mare. Societăţi sprijinite de AJOFM

Economia socială se dezvoltă tot mai mult în ultimul timp în judeţul Satu Mare. În ultimii ani au apărut mai multe societăţi care îşi asumă un rol important în sprijinirea celor din medii vulnerabile, lucru care duce în timp la crearea unei societăţi puternice.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare a organizat astăzi o întâlnire cu reprezentanţii societăţilor care activează în acest sector, fiind prezentate atât proiectele de succes cât şi oportunităţile oferite de stat prin această instituţie.

Directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, alături de colegii din instituţie, au dorit să afle problemele cu care se confruntă aceste societăţi pentru a vedea cum pot veni în sprijinul lor.

“Am făcut lucruri frumoase împreună şi sper să le facem în continuare. Vă mulţumesc că vă ocupaţi de această categorie de persoane care chiar se află în dificultate. Scopul acestor firme nu este numai de a asigura un loc de muncă ci şi de a asigura un rost în viaţă”, a declarat Simona Derşidan.

Printre societăţile care au ca obiectiv economia socială se numără firma Emmaus, care are ca scop sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie al copilului sau firme care sprijină copiii din medii vulnerabile şi îi trimite la concursuri de robotică.

Scopul principal al economiei sociale, în comparaţie cu scopul economiei de piaţă, nu este obţinerea de profit, ci constă în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi oferirea de noi oportunităţi pentru persoanele dezavantajate sau făcând parte din categoriile vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.