Ultima actualizare: ieri, 21:31
Locale

FOTO. 20 de dispozitive de măsurare a calității aerului, instalate în Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare pune accent pe îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi prin implementarea de proiecte concrete care au ca scop optimizarea mediului urban. Un exemplu semnificativ în acest sens este proiectul Crossbordair, derulat în parteneriat cu orașul înfrățit Nyíregyháza.

Prin intermediul acestui proiect, municipiul Satu Mare a beneficiat de instalarea a 20 de dispozitive moderne de măsurare a calității aerului. Acestea permit o monitorizare atentă a concentrației de particule PM2,5 și PM10, factori importanți care pot afecta negativ sănătatea umană. Pe lângă particule, dispozitivele măsoară și temperatura și umiditatea din mediul ambiant, oferind o imagine completă a condițiilor atmosferice.

„Prioritatea noastră este îmbunătățirea calității vieții sătmărenilor. Prin proiectul Crossbordair, implementat împreună cu orașul înfrățit Nyíregyháza, în oraș avem instalate 20 de dispozitive de măsurare a calității aerului. Acestea nu doar că măsoară concentrația de particule PM2,5 și PM10, ci măsoară și temperatura, respectiv umiditatea. Datele măsurate pot fi consultate în timp real pe pagina web: https://air.nyir-szat.eu/map”, transmite Primăria Satu Mare.

4 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Ni se arata cat de mult poluam sa ne sperie ca noi muritorii de rând sa facem tot posibilul să îmbunătățim calitatea aerului sa ne sacrificam in timp ce mai marii polueaza cu avioane, cu limuzine cu motoare cat camioanele ,cu risipa lor si cu razboaiele
    Praf in ochii prostilor si bataie de joc pe banii nostrii

    • ecologist Răspunde

      Dacă făceai un minim efort și dădeai un click pe link vedeai cu ochișorii tăi că aerul de la noi este rezonabil chiar și față de ce e la unguri. Dar tu ai părere despre orice, inclusiv fotbal, politică, extratereștrii sau ce mai este. Ce f@te calitatea este traficul auto că industrie poluatoare a aerului nu prea mai avem de când se închid și marile fabrici de prelucare a lemnului (deci nu ateliere pe PAL) și calitatea scade mai ales când nu este vegetație când nu-i așa copile nu are planta cu ce să asimileze sau să rețină praful. Adică iarna. Știi tu, când pică frunzele și mături dacă mături zăpada. Nu vrei să te faci prof universitar la toate materiile?

      • Cosmin Răspunde

        Daca stiai sa citesti ce am scris poate intelegeai esenta amaratelor acelea de randuri dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere

        • ecologist Răspunde

          Este valabil și la tine. Tu suferi de scenarită acută. Articolul spune un lucru iar tu în comentariul tău bați câmpii despre absolut altceva. Așa că du-te înapoi și stai la coadă că poate primești ceva inteligență în plus. Că ai cam avea nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.