Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Percheziții și rețineri în Satu Mare. Polițiștii au confiscat țigări și bani

La data de 27 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Carei, județul Satu Mare, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă asimilată, faptă prevăzută de Legea nr. 86/2006.

De asemenea, în cursul lunii martie, pe parcursul cercetărilor în cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare au realizat o prindere în flagrant delict a unui bărbat, de 25 de ani, din localitatea Satu Mare, asupra căruia au fost descoperite 80.000 de țigarete.

Totodată, în cursul lunii aprilie, în municipiul Carei, a fost realizată o percheziție domiciliară, în urma căreia, polițiștii au descoperit 54.810 țigarete, asupra unui alt bărbat, de 42 de ani, din municipiul Carei, față de acesta luându-se măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore.

În urma cercetărilor efectuate și a punerii în executare a mandatelor de percheziție, la data de 27 mai 2024, polițiștii au descoperit 52.300 de țigarete, care nu prezentau timbre fiscale emise de autoritățile din România sau care aveau, parțial, timbru duty-free, 7.400 de lei și 3.900 de euro.

Astăzi, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi bărbați, de 61, respectiv 36 de ani, ambii din municipiul Carei, urmând ca aceștia să fie prezentați instanței, pentru luarea măsurilor legale.

În cadrul dosarului penal instrumentat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, până în prezent, au fost ridicate în vederea confiscării 187.110 de țigarete, 7.400 de lei și 3.900 de euro, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Pentru administrarea probatoriului în cauză, polițiștii au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Satu Mare.


Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.