Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO. S-a finalizat modernizarea drumului județean Doba-Boghiș-Dacia

Lucrările de modernizare a drumului județean care cuprinde tronsonul  Doba (DN19) – Boghiș – Dacia – DN19, au fost finalizate. Consiliul Județean Satu Mare a realizat astăzi recepția la terminarea lucrărilor care s-au desfășurat pe o lungime de 10,4 kilometri.

Înainte de modernizare, o porțiune semnificativă a acestui drum, între Boghiș și Dacia, era din pământ, fapt care îngreuna considerabil traficul și accesul în zonă, mai ales în condiții meteorologice nefavorabile.

,,Fiecare porțiune de drum este importantă! Orice tronson de drum contează, atât pentru localnici, cât și pentru cei care tranzitează județul. Am reușit să transformăm și această porțiune din DJ 195B într-un drum modern, asfaltat, care corespunde standardelor actuale de siguranță și confort. Această modernizare va aduce beneficii pe termen lung și va susține dezvoltarea economică și socială a zonei”, a afirmat Pataki Csaba.

Pe lângă modernizarea suprafeței carosabile, lucrările au mai cuprins și reabilitarea podului peste Valea Homorod, dintre Dacia și Boghiș. Totodată, au fost realizate peste 300 de accese la proprietăți, au fost amenajate drumuri laterale, șanțuri, podețe transversale și rigole carosabile. Lucrările au fost realizate cu fonduri în valoare de 30,9 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.