Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

Incendiu puternic la o șură din județul Satu Mare! Pompierii s-au luptat ore întregi cu flăcările

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat, în această dimineață, în jurul orei 05:00, să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o șură dintr-o gospodărie din localitatea Santău.

Pentru gestionarea situației de urgență, s-au deplasat cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Tășnad.

„Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta la întreaga construcție cu posibilitatea de propagare la casa de locuit și anexele gospodărești din imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, evitându-se extinderea acestuia.

Din fericire evenimentul nu s-a soldat cu victime.

În urma incendiului s-a distrus acoperișul construcției, fiind afectați grav și pereții acesteia. Totodată, a ars materialul lemnos și mai multe utilaje agricole care erau depozitate în interiorul șurii.

Cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător”, transmite ISU Satu Mare. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al judeţului Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

NU IMPROVIZAŢI!

* Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

* Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

• Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;

2 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Astăzi este 14 mai!!! Mă așteptam să aveți un material cu asta până la ora asta. Că a fost un moment foarte greu pentru oraș – vreo 6000 de case făcute una cu pământul și au fost și niște morți. Dar asta pentru niște ziariști care nici ei nu știu cum au ajuns prin meleagurile astea și nici părinții lor nu pot să-i tragă de mânecă că măi copiii trezirea, le doare în paișpe de 14 mai 1970 nu ai de la cine să ceri! Sunteți sub orice critică. Vedeți că sunt ziar locale care au prezentat materiale comemorative cu asta. Și vedeți că va fi și ceva depunere de coroane în cartierul 14 Mai (oare de unde i se trage numele???) și probabil va trebui să relatați de acolo. Că de aia sunteți teoretic ziariști. Că practic e jale la voi. Ca și ajutor vă pun aici linkul cu articolul de acum 5 ani scris tocmai de voi. Chiar nu aveți de gând să vă faceți meseria cum trebuie? 🤔😲😮😢
    https://portalsm.ro/2019/05/galerie-foto-ce-s-a-intamplat-in-14-mai-1970-la-satu-mare-zeci-de-oameni-au-murit/#google_vignette

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.