Ultima actualizare: azi, 11:07

 

Locale

Lumina Învierii, aprinsă la Ierusalim. Va fi adusă și în Satu Mare

Lumina Sfântă a fost aprinsă, sâmbătă, la Ierusalim, de unde va fi adusă și la București de Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, titrează Digi24. Lumina va fi oferită delegaților eparhiilor prezenți la Aeroportul Internațional “Henri Coandă” și va ajunge și în Satu Mare.

Potrivit Basilica, Lumina Sfântă a fost primită la Mormântul Domnului din Ierusalim sâmbătă la ora 14.13. Ceremonia primirii Sfintei Lumini a fost oficiată începând cu ora 13:00 de Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Așadar, sâmbătă seara, Lumina Sfântă va ajunge, ca în fiecare an, și în Satu Mare.

Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

10 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Si cand ma gandesc ca sunt oameni care chiar cred ca focu e trimis din cer! Dic hei!

  2. Xela Răspunde

    @Vasy. Acești oameni cred ce vad și ce li se spune, ca în fiecare an lumina se aprinde singura la Sfântul Mormânt, fără vreun dispozitiv de aprindere. Dacă poți demonstra contrariul e OK, dar dacă nu atunci și tu îți dai cu presupusul.

    • 🙄 Răspunde

      Fosfor alb. Citește despre el.

    • Vasy Răspunde

      @Xela – Dupa cate am citit, pe mormant in Ierusalim se afla o candela care este ingrijita ca mereu sa arda si, cica ala simbolizeaza “focul vietii” iar atunci cand popa intra acolo, el defapt ia lumina de la candela respectiva. Despre candela se stie bine, nu e un secret, dar popii nu vorbesc despre candela respectiva pentru ca omul cu cat stie mai putine cu cat e mai usor de manipulat.

      • Vasy Răspunde

        Inca ceva… am vazut ca focul cica nu frige, dar defapt nu o sa veizi vreodata pe cineva ca sa tina focul intr-un loc pe mana sau vreo parte a corpului asa cam vreo 5 secunde. Faptul ca plimbi mana deasupra focului o poti face pana si la bricheta.

        • Gheorghe Răspunde

          Ghiaurule, necredinciosule. Te spun la popă. Ce ai tu cu lumina luată de la sfânta brichetă, spune!

  3. Beny Kira Răspunde

    Trist că mai sunt oameni care cred în povești!

    • c-block Răspunde

      Taci că dacă nu ar fi așa nici poveștile voastre nu ar avea efect și atunci ciuciu mandat de parlamentar sau ce mai vrei!

  4. Vasi Răspunde

    V-ați întâlnit câțiva prosti să vă dați cu părerea de lumina sfântă , cred ca aveți probleme mai grave de rezolvat nu să vă dați cu părerea de unde vine lumina !

  5. Vasi Răspunde

    ȘI dacă așa o fi tot nu îmi dau seama cum de există celelalte popoare, neortodoxe, necreștine! Așa vreo 4 miliarde pe puțin pe planeta asta! Eu sunt purtătorul adevărului absolut! Adevăra grăit-am. Dixit Vasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.