Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

O pălincie din Medieșu Aurit a luat foc! Pompierii intervin pentru stingerea incendiului

ACTUALIZARE 2. Pompierii s-au luptat patru ore cu flăcările, incendiul lăsând în urmă pagube însemnate.

Ce spune ISU Satu Mare:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare a fost alertat, astăzi, în jurul orei 15.13, să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit la o distilerie din localitatea Medieșu Aurit.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență au fost dislocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor cu 20 de cadre militare din Detașamentul de Pompieri Satu Mare și două autospeciale de stingere ale SVSU Medieșu Aurit.

Ajunse la locul intervenției, echipajele de pompieri au intervenit pentru localizarea, limitarea și lichidarea incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați la nivelul acoperișului și 150 de metri pătrați la materiale din interiorul distileriei.

Timp de aproximativ patru ore, eforturile alăturate ale forțelor profesioniste cu cele ale voluntarilor prezenți au dus la lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvate distileria și clădirile aflate în imediata vecinătate (magazia de produse finite, clădirea de birouri, sala de evenimente).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al unui coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

ACTUALIZARE. Incendiul din interiorul clădirii a fost lichidat. Se lucrează în continuare pentru lichidarea focarelor nestinse de la nivelul acoperișului.

Știrea inițială:

Detașamentul de pompieri Satu Mare intervine la stingerea unui incendiu izbucnit la o pălincie din localitatea Medieșu Aurit.

La fața locului s-au deplasat 16 cadre militare cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, fiind prezent și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Medieșu Aurit.

Din primele informații, incendiul se manifestă la nivelul acoperișului și la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 300 mp.

Incendiul a fost localizat, se acționează pentru lichidarea acestuia.

5 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Ce tragedie…au ars toate accizele.

  2. Bogdan Răspunde

    I s-a aprins la Zetea șandramaua!?

  3. Ha Răspunde

    Nho iara s-a scumpi palinca! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.