Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Peste 300 de sătmăreni și-au găsit un loc de muncă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat, astăzi, Bursa Generală a Locurilor de Muncă la Casa de Cultură a Sindicatelor .

La bursă au participat 1100 de persoane in căutarea unui loc de muncă, din care selectate în vederea încadrării 360 persoane, și au fost angajate 23 persoane în ziua bursei.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Satu Mare in persoana domnului prefect Tibil Ioan , subprefecții Pop Romeo Liviu și Altfatter Tamas Ferenc, director cancelarie prefect Iancu Radu, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare, directori ai instituțiilor publice deconcentrate precum si reprezentanți ai Inspectoratului Judetean de Poliție Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Satu Mare, Penitenciarul Satu Mare,Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Satu Mare, Centrul Militar Judetean Satu Mare.

Au avut standuri speciale reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul de Jandarmi Judetean, Centrul Militar Judetean, Penitenciarul Satu Mare, Direcția Generala de Asistență Socială, Universitatea de Vest ” Vasile Goldiș”, Universitatea Tehnică Cluj Napoca extensia Satu Mare, si au prezentat informații despre activitățile ce le desfășoară respectiv oferta educaționala.

De asemenea, in vederea sprijinirii persoanelor private de libertate in ceea ce priveste ocuparea unui loc de munca dupa liberare, au fost prezenti 9 detinuti aflati in ultima perioada de executare a pedepsei.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au amenajat un stand special pentru persoanele cu dizabilități pentru a fi informați despre ofertele de pe piata muncii si sa interacționeze față în față cu angajatorii, să se informeze despre cerințele specifice ale locurilor de muncă disponibile.

Din cei 350 de agenți economici contactați, 42 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 445 de locuri de muncă din care 34 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care au fost oferte locuri de munca sunt:

INDUSTRIA PRELUCRATOARE 205 LOCURI DE MUNCA, din care:

-Fabricarea articolelor de imbracaminte – 34 locuri de munca.

-Fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice ,industria constructiilor metalice si a produselor din metal,- 52 locuri de munca.

-Fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier – 67 locuri de munca

-Fabricarea de mobila si alte activitati industriale n.c.a.- 52 de locuri de munca

COMERT – 22 locuri de munca (gestionar depozit,functionar in activitati comerciale , administrative si preturi)

CONSTRUCTII – 3 locuri de munca ( zidar rosar tencuitor)

Alte domenii – 215 locuri de munca 

Standurile pentru formare profesionala, informarea si consilierea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca prin reteaua Eures au venit in intampinarea persoanelor cu diferite vulnerabilitati, precum si persoane cu dizabilitati, tineri NEET si alte categorii aflate in dificultate, pentru sprijin in vederea ocuparii pe piata muncii.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, a invitat si persoanele care nu sunt calificate, sa se informeze si chiar sa acceseze cursurile de calificare pentru a fi mai competitivi si pentru a-si creste sansele de angajare, respectiv pentru a cunoaste oferta de formare profesionala pentru anul 2024.

S-a organizat și un stand special de Economie Socială unde s-au prezentat exemple de bune practici de către intreprinderea socială de inserție SC.Social Robotics Hub S.R.L. Prezentarea s-a numit – Inovatie si Oportunitate: Joburile de Maine in domeniul Robotilor si Programarii. De asemenea au participat și Asociația Solidară Emmaus și Emmaus Integrare, având în vedere că luna mai este luna economiei sociale, unde au prezentat materiale executate de persoanele din grupul vulnerabil.

In cadrul Bursei s-a promovat platforma electonica de evidenta a activitatilor casnice precum si lista activitatilor eligibile stabilite prin Legea nr.111/2022 privind reglementarea activitatii prestatorului casnic, modificata si completata prin OUG nr.38/2024.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, la bursa au participat și elevi din clasele care urmează să- și finalizeze studiile pentru a fi informați despre oferta de locuri de muncă.

2 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Iar scrieți prostii. 23 de persoane au fost angajate și vreo 300 au fost preselectate.

  2. Gheorghe Răspunde

    Ioi mă,nu cred ca ați găsit aproape 30 de doritori sa muncească.Probabil din aia născuți în 1955-1960 și care mai au nevoie de un an doi pentru pensionare.Nu cred ca putorile din orașul asta care trăiesc din ajutor social și din munca la negru și unii care nu au cotizat cu vreun ban la stat vor cauta vreodată un loc de munca cu program stabilit și unde sa ai anumite obligații și sa respecți colegii și munca.Pur și simplu nu cred!!
    O grămadă de putori cu certificate de boală dar sănătoși tun trăiesc de pe spatele contribuabilului.Șpaga la medici și comisii e în floare.
    Munca e un izvor de sănătate.
    Să muncească cei…bolnavi,
    Poate se vindeca.

    Bulă merge la medic.
    -Unde vă doare cel mai tare domnu Bula,în ce loc?
    -La munca domnu doctor ,la munca ma doare de mor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.