Ultima actualizare: azi, 13:04

Locale

VIDEO. Dosar penal din cauza buletinelor, la Bixad. Ce spune poliția

A fost deschis un dosar penal după cele petrecute la sfârșitul săptămânii trecut în localitatea Bixad din județul Satu Mare, acolo unde s-au făcut buletine și duminica. Localnicii au sesizat și Poliția, care s-a deplasat la fața locului.

,,La data de 19 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați prin apelul unic de urgență cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu”, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

Concret, biroul de la Evidența Populației din cadrul Primăriei Bixad a fost deschis și duminica, pentru a se elibera buletine noi care ar urma să fie folosite în ziua votului. La fața locului s-au deplasat polițiștii, iar în cauză a fost deschis un dosar penal.

,,În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 49 de ani, din localitatea Trip, angajată a unei instituții, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, accesând baza de date, în afara orelor de program. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cadrul dosarului penal întocmit în cauză, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor”, mai informează IPJ Satu Mare.

Potrivit informaţiilor PortalSM, angajata de la Evidenţa Populaţiei ar fi spus că are volum foarte mare de lucru şi vrea să termine cât mai repede, motiv pentru care a operat cererile şi duminica. Potrivit legislaţiei în vigoare, îşi pot exercita dreptul la vot, pe liste suplimentare, persoanele care obţin act de identitate cu domiciliul pe raza comunei respective şi în ziua votului.

Unii localnici acuză că la mijloc este un candidat care şi-ar aduce persoane din alte localităţi pentru a-l vota. Urmează să se stabilească dacă sunt respectate condiţiile legale pentru eliberarea documentelor, cine sunt cei care îşi schimbă domiciliul şi care este motivul pentru care fac acest lucru.


CITEȘTE ȘI:

9 comentarii

  1. Arabul Răspunde

    Hoțul strigă hoții! Adrian Cozma, ce spui de asta ?

  2. Mircea Marghitas Răspunde

    PNL, nu poți tu fura, cât putem noi vota!

  3. Varu Răspunde

    Dacă primarul a dat dispoziție să se lucreze și duminica,nu este nimic nelegal.

  4. Varu Răspunde

    Am înțeles că la Bixad actualul primar nu mai poate candida,dar candidează fratele lui.Atentie mare Arabule,eu zic să-ți vezi de vaci, că vin vremuri grele, las-o dracului de primărie.Lasa să-și rupă și alții gutul.

  5. Varu Răspunde

    Oameni buni,voi chiar nu vedeți că aproape toți banii se duc pe speciali, adică,pe judecători polițiști SRI,voi mai credeți că se mai poate întâmpla ceva pozitiv în țara asta? Mergem degeaba la vot..

  6. Beny Kira Răspunde

    Daca oamenii vor sa voteze la Bixad, nu la Negresti, care e problema?

    • citizen Răspunde

      Așa este! Și dacă târșolțenii sau certezenii vor a vota și la Bixad cine suntem noi ca să-i oprim????? Că dacă e pentru partid orice este permis??????? Ba bine că nu este voie!

    • AP Răspunde

      Deciziile luate de Primaria Bixad ii afecteaza pe cei care chiar locuiesc in Bixad, domnule Kira. Doar cei care platesc taxe si impozite, cei care au locuit o viata intreaga in comunitate si cei care s-au casatorit si au domiciliul acolo au dreptul de a alege un candidat care sa ii reprezinte. Avand in vedere sustinerea de care familia dumneavoastra se bucura din partea PNL, e destul de transparent si de patetic sa puneti o astfel de intrebare. Familia dumneavoastra e in jocul politic de mult, stiti cum se joaca. Eu va sugerez sa nu faceti pe prostul, ca va faceti reclama gresita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.