Ultima actualizare: azi, 12:01

 

Locale

VIDEO. Radu Panait și-a prezentat proiectele. Schimbări spectaculoase pentru Satu Mare

 

Alianța Dreapta Unită Satu Mare și-a lansat, joi seara, 2 mai, candidații pentru alegerile locale din luna iunie. În cadrul evenimentului, candidatul alianței la funcția de primar al municipiului Satu Mare, Radu Panait, a prezentat câteva dintre proiectele pe care vrea să le implementeze dacă va câștiga alegerile. 

Evenimentul a avut loc la Teatrul de Nord, acolo unde reprezentanții Alianței Dreapta Unită (USR și PMP) și-au prezentat programul pentru Satu Mare. Alianța îi propune pe președintele USR Satu Mare, Radu Panait, la funcția de primar al municipiului Satu Mare, respectiv pe Liviu Pop, președintele PMP Satu Mare, la șefia Consiliului Județean.

Președintele USR Satu Mare, Radu Panait, candidat al Alianței Dreapta Unită la Primăria Satu Mare, a prezentat o serie de proiecte pe care vrea să le implementeze dacă va ajunge în fotoliul de primar al municipiului. El a declarat că vrea să transforme zona dintre dig și Someș, din cartierul Micro 17, și să le construiască sătmărenilor de zone de grătar, alei, pistă de alergare și terenuri de fotbal, iar ,,oamenii să își petreacă timpul liber și să admire al treilea pod”.

Un alt proiect prezentat de Radu Panait se referă la transformarea Grădinii Romei într-o ,,grădină emblematică pentru Satu Mare” care să aducă un număr mare de turiști în orașul nostru. El a spus că proiectul include un teatru de vară unde se pot proiecta filme, pot avea loc piese de teatru, dar și tot felul de alte de spectacole, unde vor fi spații comerciale, terase și ,,cel mai frumos loc de joacă pe care l-ați văzut în viața voastră”.

Radu Panait a mai amintit de zona de promenadă de pe malul Someșului, care ,,a tot fost promis și în 2016 și în 2020”. El a precizat că vrea să ducă la bun sfârșit acest proiect. ,,Va fi o lucrare grandioasă, acest proiect poate să se transforme în cea mai mare atracție turistică pentru orașul nostru”.

La finalul prezentării, candidatul pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare a dat asigurări că aceste proiecte se pot implementa fără niciun fel de probleme. ,,Nu sunt lucruri imposibile, nu sunt greu de executat. Vrem ceva mai mult, ceva mai bun”, a spus Radu Panait, care le-a transmis sătmărenilor că le va asculta întotdeauna opiniile: ,,Dacă ajung primar, astfel de proiecte vor fi mereu discutate cu oamenii, vor fi puse în dezbatere publică, vor fi la dispoziția sătmărenilor pentru că asta înseamnă să te gândești la comunitate”.

La evenimentul de lansare a candidaților Alianței Dreapta Unită Satu Mare pentru alegerile locale au participat și liderul PMP Eugen Tomac, dar și deputatul USR, Cristina Prună.

 

 

27 comentarii

  1. aaaa Răspunde

    La ce Dumnezeu de prezentare ati fost acolo frate? Intalnirea bolnavilor cu TBC? Tare greu intelege ceva de tusea spectatorilor din 10 in 10 secunde…

  2. c-block Răspunde

    Panem et circenses. Doar metroul a lipsit din listă care să subtraverseze Someșul ca să descongestioneze traficul de pe podurile 1,2,3,4,5 etc. Eventual ceva aeroport inteligent care singură își face rutele și clienții că noi nu suntem în stare și stă degeaba neexploatată la justa sa valoare. Fumuri împăturitate toate astea propuse mon chere. Mai spune și pe aia că habar nu ai din ce fonduri să le faci că noi nu avem bani pentru așa ceva, credit să luăm nici vorbă iar fondurile UE se gată în curând și nu se vor mai da. Spune și asta la oameni, bine?

  3. Aspi Rina Răspunde

    Bla,bla,bla !! ”Grădina Romei -grădină emblematică pentru Satu Mare- care să aducă un număr mare de turiști în orașul nostru”.Ce grădină ”emblematică” e aia,și ce turiști ”în număr mare” crezi că ar fi curioși să bată drumul până la Satu Mare să se plimbe pe 1 km pătrat de ”grădină emblematică” ??!!Acolo demult trebuia să fie o sală polivalentă,și scăpam și de miile de ciori care-i ”gratulează” pe bieții plimbăreți cu câte-un rahat în freză!Dar oricum, cine să mai creadă în elucubrațiile voastre de doi bani și cine să fie prost să vă mai dea un măcar un singur vot în Satu Mare ??!!

  4. Sătmărean Răspunde

    Povești, abureli, fii mă serios !

  5. Denes Răspunde

    Promisiuni pentru cei ce nu-l cunosc. Din pacate multi il cunosc si putini il mai cred. Dar cum ar putea fi altfel dupa un mandat cu rezultat zero.

  6. ilie Răspunde

    @aspirina…ai trecut prin scoala ca gasca prin apa…1 km patrat daca ar avea ar putea fi o atractie turistica daca ar fi si ingrijita corespunzator.dar asta inseamna 100 de hectare,in conditiile in care ea are maxim 2…

  7. ilie Răspunde

    Sala polivalenta pentru ce? Pentru spectacole exista casa de cultura,pentru evenimente sportive este sala de pe Ady Endre ,deocamdata e suficient…cand se va hotari un investitor privat serios sa preia echipa de fotbal atunci da,ar trebui demolat vechiul stadion si facut o arena multifunctionala moderna acoperita….dar sunt doar visuri….Daca mai sunt oameni realisti si pragmatici,ar reliza ca singura sansa sta doar in dezvoltarea invatamantului profesional si atragerea marilor firme care sa creeze locuri de munca bine platite si care sa contribuie la bugetul local prin taxe si impozite….asta inseamna dezvoltare pe termen mediu si lung, educatie ,infrastructura si atragerea investitorilorr!

    • excelent comentariu! Răspunde

      @ ilie-Bravo! Domnule primar Gábor Kereskényi tineti cont si insistati in urmatorul mandat pe educatie,infrastructura si atragerea marilor investitori(Careiul a atras Continentalul-Bravo Carei!)-,,Daca mai sunt oameni realisti si pragmatici,ar realiza ca singura sansa sta doar in dezvoltarea invatamantului profesional si atragerea marilor firme care sa creeze locuri de munca bine platite si care sa contribuie la bugetul local prin taxe si impozite….asta inseamna dezvoltare pe termen mediu si lung, educatie ,infrastructura si atragerea investitorilorr! (Bravo domnule Ilie,un comentariu de nota 10!).

      • @ilie Răspunde

        ti-ai dat nota 10 la propriul comentariu ?bravo! :)))))) (se vede dupa cuvantul ”investitorilorr” cu 2 de rr la ambele comentarii). :)))))))

        • satmarean Răspunde

          Draga invidiosule! Atunci cand citezi cu copy-paste un fragment din cineva,ceva/aici din comentator ilie, trebuie sa pui ghilimele-si la inceput, si la sfarsitul propozitiei/fragmentului de text.Ce sa fac daca ilie a pus 2 de r?!…In schimb, iti multumesc ca mi-ai dat ocazia sa aduc in discutie a 4-a componenta importanta de care trebuie sa tina cont prezentul/viitorul primar K.G.-SANATATEA, tinand cont ca speranta de viata in SM este sub 73 de ani!
          https://portalsm.ro/2024/05/proiectul-unui-medic-din-satu-mare-nicio-scoala-sau-loc-public-fara-defibrilator-automat/

          • Matusalemu

            No tu sa traiesti 110 ani Sa dea Dumnezeu. Hooo mă, ca nu sunt sadic.😄

          • Prostu Satului

            Componentaa-2 si a 4-tra spune ca trebuie sa pui ghilimele si doi de r?! si …
            Citeste ce ai scris:
            “Draga invidiosule! Atunci cand citezi cu copy-paste un fragment din cineva,ceva/aici din comentator ilie, trebuie sa pui ghilimele-si la inceput, si la sfarsitul propozitiei/fragmentului de text.Ce sa fac daca ilie a pus 2 de r?!…In schimb, iti multumesc ca mi-ai dat ocazia sa aduc in discutie a 4-a componenta importanta de care trebuie sa tina cont prezentul/viitorul primar K.G.-SANATATEA, tinand cont ca speranta de viata in SM este sub 73 de ani!”
            Am pus ghilimelele. Mulțumit?😁

        • excelent comentariu! Răspunde

          Mda, este important să-mi păstrez imaginea de penibil până în pânzele albe. Ce să fac dacă atâta mă duce mintea?

  8. Sinai Răspunde

    Promisiuni deșarte!

  9. Vlad Haiduc Răspunde

    PNL este singurul partid care promite că Olimpia va fi in 2 ani in Liga 1. Hai să votăm PNL!

    • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Răspunde

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  10. io Răspunde

    proiecte maretze pt un oras in miscare.
    uraaaaaaaaa

  11. Românurile Răspunde

    Promisiuni și iluzii.

    • 😲 Răspunde

      Honoré de Balzac de Satu Mare – Iluzii pierdute. De mult pierdute. Unii cu insistența lor de a tot candida deja devin de-a dreptul penibili.

  12. Govor gropar. Cozma papagal Răspunde

    Ce ii spectaculos? Ca va face posibilul sa o luam la ochiul maro? USR nu face parte dintre oameni.

  13. Lili Răspunde

    La municipiul Satu Mare, Dreapta Unită este ciuntită de candidatul Adelin care “luptă din interior” cu actualul primar ……

  14. c-block Răspunde

    Acum fără supărare @Lili dar cu tot scandalul cu PNL și cu procesul impresia generală a omului de rând, a alegătorului este că omul Adelin chiar s-a achitat rezonabil de sarcini. Chiar mai bine decât alții de dinaintea lui. Nu că a fost pus ori susținut actualul primar dar chiar și-a văzut de treabă. Numai compară-l cu Albu de exemplu. Și spune drept orașul de ce are nevoie? De primari, viceprimari sau alți oameni în funcții care își văd de treabă sau de scandaluri artificiale călare? Că cine are nevoie de scandal să meargă la circ. Sincer eu l-aș păstra și pe viitor ca și vice asta cu condiția să intre în consiliu iar cu Forța Dreptei. Sunt sătul de scandaluri din astea sterile care nu duc nicăieri și sunt toxice pentru comunitate. Și toate astea pentru ce? Ca cineva – știi bine cine – să fie ales la județ?????? Nu-i cam prea mare prețul plătit????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.