Ultima actualizare: ieri, 20:23

Locale

Anchetă în cazul celor trei tineri sătmăreni luați de viitură în Italia. Cristian e căutat în continuare

Cristian Molnar, unul dintre cei trei tineri români care au dispărut în Italia în apele râului Natisone, este căutat în continuare de echipele de salvare pentru a patra zi consecutivă, trupul său nefiind găsit până la această oră, informează rotalianul.ro. 

Salvatorii fac tot ce le stă în putinţă şi continuă intens căutările, deşi condiţiile meteorologice nu sunt favorabile, crescând şi mai mult nivelul apei, făcând-o mai tulbure.

Din nefericire, cele două sătmărence, luate de viitură alături de Cristian, Patrizia Cormoș, în vârstă de 20 de ani și Bianca Doroș, 23 de ani  au fost găsite în dimineața zilei de duminică la circa 700, respectiv 1.000 de metri de locul în care au fost văzute ultima oară.

Între timp, ministrul delegat pentru Protecția Civilă din Italia, Nello Musumeci, a deschis o anchetă asupra incidentului, oficializată ieri, 3 iunie 2024.

Potrivit unei anchete efectuate, primul apel de urgență a fost înregistrat vineri, în jurul orei 13:25, de una dintre victime, care spunea că a rămas blocată pe malul râului din cauza creșterii nivelului apei. Operatorul de la numărul unic de urgență a gestionat apelul ca pe un caz tehnic, fără persoane cu probleme medicale, și a redirecționat cererea către Comandamentul provincial al Pompierilor din Udine.

Aceștia au trimis imediat echipajul cel mai apropiat și au activat echipele specializate de salvare fluvială, pregătind și scafandrii.

Nivelul apei a continuat să crească, iar fata care a efectuat primul apel, panicată, a solicitat din nou ajutor, urmată de alți trecători care au asistat la scenele crunte. Din păcate, cei trei tineri au fost luaţi de ape cu foarte puţin timp înainte de sosirea elicopterului, în ciuda eforturilor pompierilor. Unul dintre aceștia, s-a aruncat în apă și a riscat să fie luat și el de curentul puternic, în încercarea disperată de a salva tinerii.

Echipele de salvare continuă şi în acest moment să-l caute pe Cristian, pentru a patra zi la rând, chiar dacă vremea nu este favorabilă și le îngreunează foarte tare munca.

natisone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.