Ultima actualizare: azi, 19:54

Locale

Au fost găsite trupurile a doi tineri din Satu Mare dispăruţi în viitura din Italia

Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, la puţin timp după ora 13.30, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine). Este vorba despre Bianca Doroş şi Patrizia Cormos. Ele au fost găsite duminică dimineaţă în timpul căutărilor care au fost reluate la prima oră, scrie La Repubblica, potrivit news.ro

Acestea au fost găsite de pompieri şi de echipele de protecţie civilă. Cadavrele se aflau în zona din aval de mica plajă unde cei trei prieteni au fost luaţi de valuri, de-a lungul malurilor aflate la 700-1000 de metri distanţă, sub podul Orsaria.

După a doua noapte de căutări nereuşite, în zorii zilei au fost reluate survolările cu elicopterul şi drona, iar echipele de la Pompieri şi Protecţia Civilă continuă să cerceteze necontenit zona.

Scafandrii au intrat în apă, iar mai multe unităţi canine sunt, de asemenea, operaţionale, căutând în zonă. Între timp, membrii familiilor celor trei tineri s-au adunat la Natisone, în apropiere de locul în care au fost găsite, pe 1 iunie, poşeta Patriziei şi telefonul mobil cu care aceasta a cerut ajutor vineri. Alături de ei se află şi un psiholog voluntar de la Protecţia Civilă, care încearcă să ofere sprijin şi alinare în aceste zile interminabile de căutări.

De asemenea, au venit membri ai comunităţii din Premariacco, care în ultimele ore au adus ceva de mâncare şi de băut salvatorilor şi rudelor celor trei tineri.

“Căutările au fost reluate masiv”, a confirmat Michele De Sabata, primarul localităţii Premariacco, “Cred că vremea şi nivelul apei de astăzi vor permite scafandrilor să opereze în mod constant şi eficient, chiar dacă curenţii în tronsonul cel mai complex, adică cel dintre Premariacco şi Paderno, sunt întotdeauna periculoşi chiar şi pentru cei mai experimentaţi scafandri. Toată lumea acţionează şi, credeţi-mă, sunt foarte mulţi. Le mulţumesc în mod special tuturor colegilor mei şi cetăţenilor, salvamontiştilor şi voluntarilor civici care şi-au împărţit sarcinile de a fi aproape de părinţi şi de a-i ajuta pe toţi salvatorii. Aceasta este încă o demonstraţie că suntem o comunitate bună. Putere şi curaj”, a spus el.

Un comentariu

  1. IonP Răspunde

    Selectia naturala …

    In caz de razboi cu Rusia tinerii ar trebui sa ne apere tara, ups nu mai sunt in tara deci putem sa ne predam direct Rusiei asa cum am facut la 23 august 1944 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.