Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

Avertizare meteo | Un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României!

Meteorologii anunță un nou val de praf saharian deasupra României, care va afecta țara începând de astăzi, 22 iunie, ora 12:00, până duminică, 24 Iunie, ora 12:00.

Masa de aer încărcată cu particule de praf va proveni din nordul Africii și va fi adusă de circulația predominant sud-vestică a aerului. Depunerile de praf vor fi mai vizibile în zonele unde va ploua, intensificând fenomenul.

Praful saharian va traversa țara de la vest-nord-vest spre est-sud-est pe parcursul weekendului, urmând ca din a doua parte a zilei de luni, 24 Iunie, să se îndepărteze treptat de România.

Efectele prafului saharian:

  • Scăderea vizibilității: Praful va reduce vizibilitatea, în special pe drumuri, putând crea dificultăți în trafic.
  • Probleme respiratorii: Persoanele cu afecțiuni respiratorii, precum astmul, pot fi afectate de calitatea scăzută a aerului.
  • Depuneri pe suprafețe: Praful se va depune pe mașini, vegetație și alte suprafețe, necesitând o curățare ulterioară.

Recomandări:

  • Evitați expunerea prelungită la aer liber: Persoanele cu probleme respiratorii, copiii mici și femeile însărcinate ar trebui să limiteze expunerea la aer liber, mai ales în zonele cu concentrații ridicate de praf.
  • Purtați mască: O mască de praf poate ajuta la filtrarea particulelor de praf din aer și la protejarea tractului respirator.
  • Beți multe lichide: Hidratarea este importantă pentru a menține mucoasele umede și a facilita eliminarea toxinelor din organism.
  • Curățați suprafețele: După trecerea norului de praf, este recomandată curățarea mașinilor, mobilierului exterior și a altor suprafețe afectate.

3 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Sa trimitem pe Cozma inapoi in Sahara ca numai praful vine dupa el.

  2. @Booker Răspunde

    @Booker, nu vrei să ne vinzi ceva aparatură împotriva la ăsta? Sau ai acțiuni la spălătoriile auto? Nu vrei ca măcar odată în viața ta să faci ceva cu folos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.