Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

Clopotele bisericilor ortodoxe din toată România vor bate joi, la ora 12.00

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară.

Redăm comunicatul biroului de Presă al Patriarhiei Române:

Pomenirea eroilor români la sărbătoarea Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească.

Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Reamintim că la fiecare Sfântă Liturghie săvârșită în bisericile ortodoxe sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

Prin credința, curajul și jertfa lor, eroii români au contribuit la consolidarea conștiinței și demnităţii naționale, afirmate concret prin dobândirea independenței, realizarea unităţii statului și apărarea constantă a libertăţii în istoria poporului nostru.

 

7 comentarii

 1. Jeno György Rácz Răspunde

  ASTA NE MAI LIPSEȘTE…IN REST AVEM DE TOATE !!!

  • Pistike Răspunde

   Taci mă!
   Dacă nu-ți place, schimbă postul!

   • Pentru cine trag clopotele Mitică? Răspunde

    Numa’ să nu zică rușii că din cauza lor se face. Érted? Nu înțeleg elanul ăsta că până acum din astea nu se făceau. în climatul actual mai bine o lăsau moartă. Nu e fericit ales momentul. Anul trecut sau acum ani buni cum de am rezistat fără? Cu ele să fără ele tot aia e. Sau dacă se trag clopotele eroii vor fi și mai eroi? Ce fain pentru ei! Bine că nu s-a făcut în campanie că atunci pretendenții la tron se luptau sigur să fie în prima linie la poze.

   • Spargatoru de Timpane. Răspunde

    Da ma. Ok. Da ia-ti clopotu si duti- l in casa. Si sa-l bati pana dai in balbaiala. Aici nu-i vorba de schimbarea postului. Ca si eu sunt nevoit sa ma uit la prostu care-ti place tie.
    Pardon. Postu care-ti place tie.

 2. Ghiurii Răspunde

  Vreau inapoi cucu lu` Diț

 3. Spargatoru de Timpane. Răspunde

  Concurs de tras clopotele. Cine trage mai tare. Nu conteaza ca stresati oamenii, si animalele in special, cu batutul talangilor. La sase dimineata(pentru mine nu este o problema, ca ma trezesc la patru dimineata). Da sunt oameni care au un alt program. In tari civilizate bat clopotele discret. Sa le auda cine chiar vrea. N-are nicio legatura cu religia. Credinta nu sta in batutu clopotelor si facutu cricii la fiecare cruce si biserica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.