Ultima actualizare: azi, 22:27

Locale

Expoziții de realitate virtuală și realitate augmentată la Castelul Karolyi. Investiție de 8 milioane euro

Continuă restaurarea Castelului Karolyi din Carei în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, prin intermediul unei finanțări în valoare de peste 8 milioane de euro. Turiștii se vor putea bucura de proiecții astronomice, expoziții de realitate virtuală și realitate augmentată.

În cadrul acestei etape vor fi restaurate dependințele servitorilor, turnul de apă și parcul dendrologic care împrejmuiește castelul. Vor fi amenajate noi spații expoziționale, saloane literar-artistice și cafenele culturale. De asemenea, vizitatorii castelului vor putea participa la ateliere în aer liber, activități de cunoaștere ale florei și faunei, cât și la degustări gastronomice cu specific local.

Contractul pentru finanțarea proiectului „Dezvoltarea integrată și durabilă a patrimoniului și turismului cultural din Municipiul Carei – complex Castel Karolyi și Parc Dendrologic – Etapa a II-a” a fost încheiat între ADR Nord-Vest și Primăria Carei. Proiectul a fost demarat în aprilie 2021 și se preconizează că lucrările de renovare vor fi finalizate în martie 2028.

Istoria castelului a început din secolul al XV-lea, când familia Karolyi a construit o fortificație de formă patrulateră cu bastioane de colț, șanț și zid de incintă. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, castelul a fost transformat într-un edificiu baroc, iar la finalul secolului următor castelul și-a dobândit înfățișarea actuală, fiind transformat într-un edificiu eclectic pe baza planurilor arhitectului Arthur Meinig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.