Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO. Au ajuns la Satu Mare primele microbuze electrice pentru elevii din județ

Mai mult de 500 de elevi din comunele Culciu și Moftin vor fi transportați, începând din următorul an școlar, cu primele două microbuze electrice care au sosit astăzi în județul Satu Mare.

,,Datorită noilor microbuze, din toamnă, peste 6.000 de elevi din județul Satu Mare vor merge la școală cu vehicule sigure și prietenoase cu mediul, dotate inclusiv cu lifturi pentru persoanele cu dizabilități. Este un pas foarte important către o educație de calitate, este doar începutul unei inițiative ambițioase de a îmbunătăți infrastructura educațională și de a proteja mediul înconjurător”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, la preluarea vehiculelor.

Cele două microbuze preluate astăzi, fac parte din flota de 40 de mașini cu o capacitate de 16+1 locuri pe scaune, contractate de Consiliul Județean Satu Mare cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență și din fonduri guvernamentale. Toate cele 40 de mașini vor ajunge la elevii din comunele județului până la începerea noului an școlar. Valoarea totală a celor 40 de microbuze este de 41,7 milioane de lei.

11 comentarii

 1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

  Este de-a dreptul înduioșător că în prag de alegeri locale se întâmplă din astea ca vin autobuzele, se asfaltează drumuri, se termină poduri și pasarelele. Este ceva ce nu-mi pot explica. 🤔😲😉

 2. desma Răspunde

  de aceea ar trebui facute alegeri mai des…..

 3. Tekei Stefan Răspunde

  Obrăznicia atinge cote alarmante la voi. Dacă nici după atâta dezvoltare nu vedeți schimbarea radicală spre binele orașului….sunteți niște ipocriți iredentiști.

  • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

   … și vezi că aproape e gata și aeroportul. Extraordinar! Apoi de săptămâna viitore vreo două luni liniște totală. Tu ești câștigat la loz în plic tată? Tu nu știi faza aia cu grădinița predată cu tăiere panglică și cu de toate în Satu Mare dar în care grtădiniță deja de anul trecut din toamnă mrg copiii șise desfășoară proces de învățământ normal? Numai că vezi că primarul și cei de dincolo care au dat banii erau în campanie și mai trebuia un set de foto. Dar nu vei înțelege astea pentru că nu vrei. Să-ți pice de bine. Nu zic că nu se fac treburi, eu am zis tată că toate acum buluc-grămadă în prag de alegeri. Aia am zis! Dar cea mai tare e grădinița acum predată dar care funcționează de anul trecut! Totuși unii nu au simțul penibilității?

 4. Liliana Lupașcu Răspunde

  Orașul s a dezvoltat enorm de mult în ultimele opt ani…….. Spune ce vrei mie îmi place de gaborică……ungur dar cu gândul spre binele orașului și cetățenilor.
  BRAVO GABORICA

 5. HBC Răspunde

  Schimbarea și modernizarea vede fiecare….. numai răutatea șovinismul și iredentismul face că nu obsearvă progresul orașului.

  • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

   Eu am remarcat doar că de o vreme s-a aglomerat agenda publică exponențial. Și toate ca să vezi acum deodată! Și ca să nu-ți povestesc că de o vreme de când cu campania asta iarba de pe spațiul public se tunde săptămânal. Probabil după alegeri se va reveni la ce a fost înainte, adică o dată pe lună. Apoi că tu nu observi astea probabil ești ocupat cu lins sau cu pregătit buletinele de vot la secții. Ca un vajnic soldat al sistemului. Și între timp pleacă ai noștri, vin ai noștri????
   PS. De săptămâna viitoare vei vedea că agenda publică va fi pustie. Păi ce atâta agitație dacă nu mai trebuie? Maid la prezidențiale și la alegerile parlamentare. Până atunci se merge în Maldive, Bali sau unde vrei. Bineînțeles pe banii contribuabului.

 6. Satmarean 1 Răspunde

  Este normal.E campanie electorala. Cand sa le spuna oamenilor ce a facut? Dupa campanie ?

  • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

   Nu. Nu este normal. Investițiile nu se fac pentru campanie ci pentru bunăstarea oamenilor. Și oamenii sper că nu sunt atât de proști. Vezi cazul podului de la Potău care duce de la grău la porumb. Cine a mai auzit să inaugurezi un pod și zici că ce fain este când nu ai acces, dar aproape deloc? Bine că a fost de față și acolo Cozma, ăla care zice că e catastrofă conducerea județului. Că el așa și pe dincolo ce neprihănit ar fi. Mi-e scârbă de toți. Decxi de toți, așa fără nici o deosebire. Că toți sunt la fel! A zis ceva legat de asta la inaugurare că ce-i cu accesul ăsta al p@lii? Da de unde!!! Așa că lasă. La mină pentru toți la scos cărbune pentru țară.

 7. io Răspunde

  foarte bine! felicitari!
  cei care circula in zone deluroase sunt in avantaj.
  se pot folosi de inertzie.

  • 🤔🤔🤔 Răspunde

   Iar cei care stau în zonă cu vânt poa’ să-și monteze pe bus catarg și vele pe mașină. Dacă tot luptăm împotriva încălzirii globale atunci să o facem până la capăt! 🤔😉🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.