Ultima actualizare: azi, 07:54

Locale

FOTO. Militari eroi! Veneau spre Satu Mare și au salvat viața unui șofer

Doi militari care veneau spre Satu Mare au salvat viața unui șofer care a căzut cu mașina în râu. Potrivit jurnaliștilor de la albapesurse.ro, caporalul Bogdan-Ionuț Fântână de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” și fruntașul Roșa Dragoș au devenit adevărați eroi, salvând viața unui bărbat implicat într-un accident rutier pe raza localității Topa Mică, din județul Cluj. Cei doi, aflați în misiune, nu au ezitat nicio clipă să intervină atunci când au văzut o mașină răsturnată pe marginea drumului.

Incidentul s-a petrecut când militarii, aflați în misiune, se deplasau spre garnizoana Satu Mare. La intrare în localitatea Topa Mică au observat o mașină răsturnată, având toate semnele unui accident recent. Fără să stea pe gânduri, caporalul Fântână a oprit vehiculul militar pe care îl conducea și, alături de colegul său Roșa Dragoș, s-au grăbit să verifice situația.

Apropiindu-se de mașină, caporalul Fântână a observat că în interior se afla un bărbat prins între resturile vehiculului, vizibil rănit și în stare de șoc. Conștient de pericolul iminent de explozie sau incendiu, militarul a acționat cu rapiditate, a reușit să deblocheze ușa mașinii și să-l extragă pe bărbat în siguranță.

După ce l-au scos pe rănit din mașină, militarii au început imediat să-i acorde primul ajutor. Folosindu-și cunoștințele dobândite în cadrul instruirii militare, a evaluat rapid starea victimei și a aplicat măsurile necesare pentru a stabiliza bărbatul până la sosirea echipajului de ambulanță. Acțiunile lor rapide și bine coordonate au fost extrem de importante pentru supraviețuirea bărbatului.

Când echipajul de urgență a ajuns la fața locului, bărbatul era deja stabilizat, datorită intervenției prompte a militarilor. Medicii au confirmat că acțiunile lor rapide au fost de real ajutor pentru victima accidentului. Bărbatul și-a exprimat recunoștința profundă față de militari, considerându-i salvatorii săi, adevărați eroi.


Sursa: albapesurse.ro

3 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Bravo băieți!!!Dar știți că o să fiți sancționați

  2. Gelu Răspunde

    Eu nu am înțeles asta cu eroii….este de datoria noastră a fiecăruia să sărim in ajutorul semenilor noștri dacă este nevoie, atât militarii, cât și polițiștii și ultimul cetățean de pe stradă, faptul că li se atribuie asemenea ,,grade,, nu cred că le merită mai mult de cât un cetățean simplu chiar dacă sunt militarii, polițist,etc…..este vorba de spiritul civic nu de epoleții de pe umeri,multă sănătate tuturor și respect celor doi cetățeni pentru implicarea lor!.

  3. Andreica Răspunde

    Bravo, mult inainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.