Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

FOTO/VIDEO. Îmbrățișarea sătmărenilor înecați devine statuie în Italia

Îmbrățișarea sătmărenilor înecați devine statuie în Italia, a declarat, sâmbătă, primarul localității Premariacco, care a precizat că ,,imaginile au mișcat întreaga Italie”: ,,Poate că statuia le va aminti oamenilor că râul Natisone poate fi extrem de periculos”, a declarat Michele De Sabata.

A trecut o săptămâna de când Cristian, Bianca și Patrizia au fost înconjurați de ape, iar imaginile cu ei în timp ce se țineau în brațe încercând să facă față curentului au impresionat o lume întreagă.

,,Acea îmbrățișare va fi transformată în următoarele câteva luni într-o statuie la cererea comunității din Premariacco, provincia Udine, pentru a ne aminti că râul Natisone poate deveni, câteodată, un iad”, a mai spus primarul Michele De Sabata.

A apărut filmarea cu momentul în care un pompier s-a aruncat în râu pentru a-i salva pe Patrizia, Bianca și Cristi, tinerii din județul Satu Mare care au murit înecați în râul Natisone din Italia. În imagini se vede cum un pompier se aruncă în râul Natisone pentru a-i salva pe cei trei, însă, din cauza curenților de apă, nu reușește să ajungă la ei.

„În acea zi blestemată de 31 mai, un pompier erou – specializat în salvări pe râu- a încercat să le salveze pe Bianca Doroș, Patrizia Cormos și Cristian Molnar, scufundându-se în apele tot mai agitate ale râului Natisone”, se arată în publicația Corriere della Sera, care a publicat imaginile.

Pompierul care și-a riscat viața pentru a-i salva pe cei trei români a fost nevoit să se întoarcă pe mal, la colegii lui, din cauza curenților puternici care nu îi permiteau să înoate până la locul în care se aflau Patrizia, Bianca și Cristian.

O comunitate întreagă în lacrimi. Patrizia și Bianca, conduse pe ultimul drum

Tinerele din Satu Mare moarte în Italia, Patrizia Cormoș și Bianca Doroș, care și-au pierdut viața în urma viiturii de pe râul Natisone din Italia, sunt înmormântate în rochii albe de mireasă. Ele sunt conduse sâmbătă pe ultimul drum, iar întreaga localitate Tarna Mare este în doliu, fiind alături de familiile greu încercate.

Toți cei care le-au cunoscut pe cele două tinere, prieteni, colegi, localnici, inclusiv dirigintele sătmărencelor, și-au luat rămas bun, iar întreaga comunitate se află în lacrimi și durere.

Fratele lui Cristian, tânărul dispărut în Italia sub ape: „E viu, trebuie să ne grăbim să-l găsim și să-l salvăm”

Gaetano Laghi, avocatul familiei Molnar, a transmis apelul disperat al fratelui lui Cristian către autorități: „Fratele lui Cristian mi-a cerut să solicit tuturor autorităților competente să continue căutările fără oprire. El este convins că Cristian este încă în viață și vrea să facă tot posibilul pentru a-l găsi.”

„Este viu, îi simt respirația, dar trebuie să ne grăbim să-l găsim și să-l salvăm. Vreau să-l duc acasă, la părinții noștri. Mi s-a spus că de mâine vor reduce numărul celor care participă la căutări, doar gândul la asta mă înfurie! Solicit oficial Italiei să intensifice căutările, deoarece, cu cât trece mai mult timp, cu atât sunt necesari mai mulți oameni. (…)„Cristian are 25 de ani, a fost întotdeauna un excelent înotător și sunt convins că este undeva pe aici, trebuie să-l găsim imediat. Apoi voi întreba salvatorii câteva lucruri pe care nu le înțeleg”, a spus acesta într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera.

CITEȘTE ȘI:

10 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    De ce poartă drapelul Ungariei?

    • 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

      Ce pulalău mai ești și tu handicapatuț de Beny Kira! Drapelul Italiei ce culori are oare, roz+negru+bronz? Prost te-o fătat mă-ta, șovinu’ dracului! 🤔🤔🤔🤔🤔

      • John Wayne cu calu' Răspunde

        Chiar nu iti dai seama ca trolleaza la fiecare postare de a lui?

        • CETĂȚEAN ROMÂN Răspunde

          Apoi , Beny Kira …ești cam prost tu dar poate poate îți revii …dacă NU …atunci măcar taci din papagal că râde lumea de tine cît ești de prost , PE BUNE DACĂ NU !!! …stai jos fătu meu și măcar taci , că ești prost de dai în gropi tată .

    • CETĂȚEAN ROMÂN Răspunde

      Apoi…Beny Kira , ești cam prost …dar poate poate îți revii …DACĂ NU ! …atunci măcar taci din papagal că râde lumea de tine cît ești de prost , măcar stai jos că ai NOTA 3 la cultură tată .

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Daaaa. Ungurii este de vină. Mai băgați de astea ca să se lămurească toți cine e idiot complet! Eventual mai căutați ceva poză și cu președinta proaspăt aleasă a Mexicului. Bine???? Ia să mai cutăm care țară mai are culori asemănătoare. 🤔🤔🤔🤔😲🤮 Poate pentru neinițiați trece și ceva poză cu drapelul Bulgariei.

  3. Petrecere Răspunde

    Foarte multe sau întâmplat, de când au apărut telefoanele deștepte, și totuși oamenii nu sau învățat minte

  4. Geo Răspunde

    D-zeu sa le odihnească în pace.
    Păcat de tinerețea lor !

  5. Mary Răspunde

    Buna ziua! Păcat de acești tineri, dar un lucru nu înțeleg: in loc sa se duca către copaci, se vedeau în dreapta lor, sa se poată salva, au ales să stea îmbrățișați, când apa era încă destul de mica, in condițiile în care, aveau totuși acei copaci in apropierea lor și puteau să încerce să se salveze. Este primul lucru pe care un om l-ar face, sa se agate de ceva solid, sa se urce pe ceva mai înalt, totuși, nu erau copii mici. Nu sunt rea, dar nu înțeleg, in caz de pericol, așa au învățat, sa stea sa se îmbrățișeze, crezând că în acest fel vor scăpa?

    • Darwin Răspunde

      @Mary, e produsul epocii virtuale și virale. Fă o comparație dintre copiii ce am fost noi acum 30-40 de ani și ce este acum. majoritatea sunt niște mironosițe. Cel mai necăjitor este că acești copiii nu aveau ce căuta acolo. Sub nici o formă! Ce le-a zis instinctul de conservare??? Să te duci în valea aia unde știai că vine des torentul după ploaie că să ce??? Să faci selfie viral????? Dă-l în pluă de selfie!!! Spune sincer, nu-i așa???? M-am uitat pe net pe poze din zonă. Se vede clar că acolo apa poate să se ridice și cu 10 metri brusc! Și atunci????? Fără supărare. E mare păcat dar o fost o megaprostie. Viața nu e un joc video viral. Uită-te pe poză dar poți căuta și tu. Se vede clar nivelul de eroziune. https://www.gettyimages.it/detail/foto/natisone-river-flows-by-cividale-del-friuli-immagine-royalty-free/187152914?adppopup=true

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.