Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

Preotul din Satu Mare acuzat că a abuzat doi minori a scăpat de arestul la domiciliu

Preotul din Satu Mare care a abuzat doi minori a scăpat de arestul la domiciliu. El a fost plasat sub control judiciar.

Tribunalul Satu Mare a decis că preotul Augustin Silaghi, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor, poate fi cercetat sub control judiciar, înlocuind măsura arestului la domiciliu.

Soluția pe scurt: ,,Admite sesizarea din oficiu și în consecință, În baza art. 362 alin. 2 raportat la art. 208 Cod procedură penală, constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, înlocuită din măsura arestului la domiciliu. (…) menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpatul Silaghi Augustin-Dorel, următoarea verificare a temeiniciei măsurii preventive urmând a fi efectuată nu mai târziu de 60 de zile”. 

Preotul a fost plasat în arest la domiciliu în data de 13 martie. Faptele preotului au fost comise în Biserica ”Sfinții Apostoli Pentru și Pavel” din municipiul Satu Mare, asupra a doi minori instituționalizați, în 2023 și 2024.


CITEȘTE ȘI:

16 comentarii

  1. Don Quijote de Satu Mare Răspunde

    Și încet-încet se va afla poate că e o mare măgărie toată afacerea asta. Că vă zic eu că acei copiii instituționalizați mint de îngheață apele asta fără să clipească. Mai ales că nu sunt chiar așa copiii că doar au vreo 17 ani. Adică la 13-15 ani închidem ochii că se mărită pirandele tinere dar ăștia chipurile sunt copiii. Hai , mai lăsați. Vă zic eu că au crezut că vor căpăta ceva și așa se răzbună. Că asta au văzut la TV. Și la final dacă se va dovedi că nu e chiar așa cum veți despăgubi pe om? Că i-ați distrus viața. Bine că acum s-a mișcat cu viteza luminii justiția pe când în alte cazuri ani la rândul se tolerează astfel de situații și nu se intervine. Știu de caz cu hotărâre judecătorească cu decădere din drepturi părintești dar neaplicată 3 ani!!! Asta până la faza Caracal că atunci s-a făcut curățenie puțin. Și situații chiar mult mai grave. Deci?

      • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

        Deocamdată se judecă. Am citit. În schimb tu nu ai citit sau nu ai înțeles ce am scris eu. habar nu ai câte cazuri sunt mușamalizate pe când ăsta merge pe repede înainte. Eu am zis doar că este suspect. Iar ce spun copiii instituționalizați scuză-mă dar știu eu mai bine. Am avut ocazia să fiu martor la un proces similar în Satu Mare și care ca să vezi nu s-a mediatizat. Îți spun eu că au mințit atunci cu nerușinare pentru că li s-au promis niște treburi la schimb. Bineînțeles nu au căpătat nimic. Că după proces i-am prins și i-am strâns cu ușa. Și pentru că au fost fraieriți acum ei comentau că nu e chiar așa dar nimeni nu i-a băgat în seamă. Treaba a fost făcută, de omul incomod am scăpat. Dar ca recompensă au distrus o familie întreagă cu minciunile lor. Copiii instituționalizați prin natura lor mint, este un fel de autoconservare la ei pentru că nu se pot baza pe nimeni. Mai ales pe cei din sistem. Așa că lasă tu ce scriu ziarele mai ales mizeria de hotnews. Bine? Și nu judeca ca apoi să nu fi și tu judecat. Dacă se dovedește atunci să fie pedepsit dar până atunci nu e treaba noastră. Repet, este foarte suspectă viteza că știu de cazuri unde copilul (mult mai mic) devenise deja adult dar tot nu s-a dat o hotărâre definitivă. Și nu mai reacționa emotiv. Nu merită.

        • Ph Răspunde

          Aceeași discuție, dăm vina pe victimă, când AUTORUL i-a chemat să îl “ajute” cu “mutatul cărților” pe întuneric.
          Dacă eu, ca bărbat însurat, pun botul la o penală care își ridică fusta, nevasta mă iartă pt că nu sunt eu de vină? Sigur, în evul mediu și în religiile în care bărbații sunt trimișii Domnului pe Pământ, iar femeia este OBIECT. Sau mergem pe culpă comună ca la accident auto?
          IRELEVANTE alte cazuri, deoarece nu doar un PROCUROR există, sute și mii de cazuri. Și ce să vezi, sunt INTERCEPTĂRILE TELEFONICE, cred că ați sărit peste ele, sunt un DELICIU.
          Și nu v-a deranjat nici atitudinea CADRELOR care se ocupă de acei MINORI.
          Bietul preot, ce capcană i s-a pus, i-au luat minorii mâna și i-au pus-o la organul lor reproducător. Să fim serioși.
          Am uitat de catolici, au sectă secretă care se ocupă cu creșterea și educarea băieților care să îi corupă pe preoții ortodocși. Măcar Papa și-a cerut iertare și își cere încă pt cazurile de abuzuri sexuale, cât și pt cele de mușamalizare. Daniel al nostru ce face? Ocupat să își numere banii? Ah, să lăsăm justiția să își facă treaba? Bine bine dragă domnule. Amin.

          • Don Quijote de Satu Mare

            Încă o dată mă repet. Nu e treaba noastră să judecăm. Și este mai mult decât dubios cum ajung de la prima fază astfel de informații în spațiul public. Pentru că astfel de cazuri se judecă cu ușile închise și niciodată nu sunt ședințele publice. Așa că lasă-te păgubaș. Nu se face telejustiție. Ai văzut unde a dus orchestra Kovesi-Coldea. Acum vrei să sari de partea cealaltă și să judecăm ca în epoca de piatră? Ocupă-te de treaba ta. Aceste detalii din dosar nu știu cum apar în spațiul public și nu știu cui folosește asta. Nu te băga că ceva nu e în regulă aici. Îți spune unul care cunoaște (din păcate și fără să vrea) cum se derulează așa ceva. Și nu sunt curios de ce vrei să-mi mai răspunzi.

          • @Ph

            Nu dă nimeni vina pe nimeni. Din afirmația că nu e treaba ta să judeci care literă nu pricepi? De măcar ai reuși să scrii cum trebui pH ar fi deja un pas înainte.

        • Vasy Răspunde

          @Don Quijote de Satu Mare – Esti putin aerian, parca tu sti ceva ce noi nu stim. Tu intelegi ca exista interceptari? Interceptarile sunt dovezi ca e bagat in rahat pana peste cap, oricum are avocat bun, o sa scape chiar daca e poponar/pedofil.

          • Don Quijote de Satu Mare

            Nu ai înțeles amice nimic. Și hai să nu-ți povestesc eu de interceptări când celălalt este echipat cu aparatură și este învățat să te facă să zici ce se vrea. Și ție îți spun aceeași întrebare. Ești judecător pe cazuri cu minori???? Așa că taci. Nu e treaba ta. Ce vreau să zic că nu este absolut normal ca așa ceva cu detalii din astea să apară în spațiul public. Nu numai în cazul de față dar mai ales în cazul de față. Asta nu mai e judecată ci este direct aruncat cu pietre în cap. Și este dubios că nu se întâplă ca în alte cazuri când după mara vâlvă e la început nu mai auzi vezi de caz. Să-ți dau exemple concrete numai și numai din județ pe această speță? Asta am vrut să zic. Nu m-aș mira dacă s-ar cere strămutarea cazului din cauza asta. În astfel de cazuri toți care nu sunt direct implicați în proces sunt dați afară din sală și se face totul cu ușile închise. Tocmai din cauză că sunt minori implicați. Apoi după asta apare prin ziare tot felul de detalii care nu au ce căuta acolo? Și cum au ajuns acolo? Nu este în regulă deloc.

    • Mulți, dar proști! Răspunde

      @Don Quijote: sper să ajungă copii tăi și ale tuturor neamurilor tale “binecuvântate” de un poponar ordinar ca ăsta din povestea de mai sus!
      AMIN!

      • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

        Și ție îți spun același lucru. Ești un prost desăvârșit. Am văzut cum astfel de minciuni cum pot deveni armă și pot distruge vieți. Așa că te rog frumos. Tu ești unul dintre aceia care fugăresc femeia cu drujba pe stradă și țipă în gura mare că bătaia e ruptă din rai. Tu vorbești tăntălăule? Amin. Eu atâta încerc să zic să nu judecați omul că nu e treaba voastră. Dar din ce se pare tocmai asta este rostul vieții voastre jalnice pe pământ ca să cotrobăiți prim mizeriile altora. Apoi să nu se întoarcă împotriva voastră. Pentru că dacă odată accepți așa ceva foarte ușor devine normalitate.

  2. Ph Răspunde

    @@Ph se citește F, nu are nicio treaba cu pH, are treabă cu numele meu 🙂
    Amin încă odată. TrăiasCĂ CÂrtițele care scurg informații din dosare. Rușine asociațiilor de protecția minorilor care își bagă nasul în treaba pupăcioșilor de moaște și de crenvurști proaspeți, iubitori de Merțedes. Rușine procurorilor care nu pupă mâinile acestora din urmă. Demisia Vlad Voiculescu. Băsescu este de vină. Zorro de Satu Mare, mulțumesc pt porția de amuzament pt ziua de azi.

    • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

      Ești dus cu pluta. Ce treabă are tanda cu manda? Sau toate se datorează căldurii și îți fierbe lichidul de răcire?

  3. David Răspunde

    Popa trebuie verificat la rozetă ! Poate copiii l-au,,agresat,, pe el …. și poate ia și plăcut…

  4. Mulți, dar proști! Răspunde

    Să-l footă dumnezo de poponar pedofil împuțit și pe toți susținătorii lui!
    Probabil, cu ajutorul specialilor de la injustiție, îl vor spăla curat ca lacrima, liber să abuzeze alte suflete nevinovate și lipsite de autor!
    Sper să-l găsească pedeapsa divină, că de aia sigur nu poate scăpa!

  5. Sâcă Răspunde

    Mai terminați cu infantilitățile voastre aduse la știință desăvârșită, nu vă vedeți handicapul ….. pe care continuați la nesfârșit să-l ridicați la nivel de maximă cultură ….mars

  6. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Zise asta cel care de-abia are 8 clase făcute în 14 ani? Interesant. Vezi-ți de handicapul tău mintal mai bine. Și lasă-i pe ăștia să se bălăcească în propria lor mocirlă că asta este starea lor naturală. Că atâta vreme cât timp se ocupă de individul din știre persoana lor și prostiile desăvărșite de ei trece ca și neobservată. Asta ar fi ideea. Huuuoooo nerușinatul, uite ce măgar mai este! Ocupați-vă de el și nu mă observați pe mine între timp! Ce bine mai este că au găsit un subiect pe nivelul lor, într-o lume în care toate se învârt după știrile de la ora 17 de la Pro TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.