Ultima actualizare: azi, 07:50

Locale

Rațele buclucașe care au dat alarma la Aeroportul Satu Mare. Aterizare cu emoții

Rațele buclucașe care au dat alarma la Aeroportul Satu Mare. Au lovit motorul unui avion, iar piloții au fost nevoiți să execute o aterizare dură pe pistă. Bineînțeles este vorba de un exercițiu ce a avut loc în cursul zilei de astăzi, joi, 27 iunie. 

Exercițiul a avut ca scop verificarea capacității de intervenție a Serviciului Privat pentru Situații de Urgență de la nivelul Aeroportului Satu Mare, a capacității de intervenție a persoanelor și entităților implicate în gestionarea situațiilor de criză (descoperirea unui bagaj abandonat suspect că ar conține dispozitive explozive în perimetrul aeroportului), a modului de funcționare și a eficienței Planului de alertare a forțelor de intervenție, a coordonării acțiunilor de intervenție între instituțiile, societățile, serviciile și persoanele cheie implicate în rezolvarea situațiilor de urgență, precum și familiarizarea personalului, serviciilor și societăților de pe aeroport – și din afara lui, cu atribuțiile ce le revin, în conformitate cu planurile de urgență și de criză, dar și identificarea și corectarea deficiențelor.

Ipoteza exercițiului:

,,Aeronava companiei “EXE-AIR”, tip bimotor (Dornier 328 Jet), cu motoare turbofan, cu capacitate maximă de 30 de pasageri, este în curs de aterizare pe pista în serviciu “01”. Înainte de aterizare apar câteva rațe sălbatice pe traiectoria aeronavei. Motorul 2 lovește mai multe păsări și pierde puterea. Apare tracțiune asimetrică și aeronava se înclină spre dreapta. Piloții redresează aeronava, dar execută o aterizare dură, în urma căreia se rupe trenul de aterizare principal pe partea dreaptă. Aeronava se rotește pe pistă și se oprește la 500 m înainte de capătul pistei 01. O cantitate de combustibil se scurge și ia foc de la scântei și de la gazele de ardere ale motorului. Pilotul comandant declară MAYDAY și anunță că este necesară evacuarea aeronavei. La bordul aeronavei se află 18 de pasageri și 4 membri de echipaj. La bord nu se află bunuri (substanțe) periculoase. Cantitatea de combustibil din rezervoare este de 1200 kg petrol de aviație.”

La exercițiu au participat: Consiliul Județean Satu Mare, Crucea Roșie Filiala Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Județeană Telecomunicații Speciale, Direcția Servicii Navigație Aeriană Satu Mare, DRI Maramureș, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmerie, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Instituția Prefectului, Poliția Transporturi Aeriene Aeroport, Punct Poliția de Frontieră Aeroport, Punct Vamal Aeroport, R.A.S., Serviciul de Medicină Legală, Serviciul Județean de Ambulanță, SMURD UPU, Spitalul Județean de Urgență, TMG Guard, cărora le mulțumim pentru promptitudine, colaborare, implicare și profesionalism.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.