Ultima actualizare: ieri, 21:26

Locale

Satu Mare, oraș prosper. Se află pe locul doi în România la fonduri europene atrase!

Institutul pentru Orașe Vizionare lansează City Index 2024, un nou standard de evaluare a performanței urbane în România. Acest barometru cuprinzător analizează evoluția urbană a celor 41 de municipii reședință de județ, sub trei aspecte principale: Calitatea locului, Prosperitate și Vibrație, utilizând un set de 51 de indicatori specializați. Deși în clasamentul general nu stă foarte bine, municipiul Satu Mare se află în topul orașelor prospere.

Componenta „Prosperitate” indică puterea economică a orașului și interacțiunea acesteia cu dinamica socială. Acoperă performanța afacerilor, inovația, finanțele publice și efectele economiei asupra structurii demografice și oportunităților individuale, analizând atât indicatori economici cât și sociali. În acest clasament, municipiul Satu Mare se află pe locul 12.

Un exemplu de raport specific care poate fi generat din City Index este analiza fondurilor europene atrase de municipii în perioada 2019 – 2023, bazată pe date furnizate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Conform acestei analize, municipiul Reșița este lider în ceea ce privește valoarea plăților pe proiecte publice cu fonduri europene, în perioada 2019-2023, raportat la dimensiunea populației, urmat de Satu Mare, Craiova, Târgoviște și Galați.

În clasamentul general, conform datelor prezentate de City Index care include toate cele 41 de municipii reședință de județ, municipiul Satu Mare ocupă locul 22.

7 comentarii

  1. Costi Răspunde

    Foarte prosper. De aceea e exod in masa a clasei muncitoare de minim 20 de ani incoace.

  2. Djo 😎 Răspunde

    Sa va mai aud gura! 👽😎

  3. Ildiko Răspunde

    Prosperitatea e sub nivelul altor orașe din România . Tinerii au plecat și pleacă inclusiv în alte orașe românești. Chiriile sunt foarte mici ceea ce arată ca în oraș nu sunt bani. Investiiile publice ale guvernului de la București făcute pe filiera UDMR-PSD-PNL nu fac decât să genereze aparența unei prosperități. Dacă nu era războiul din Ucraina și atitudinea revizionistă a Budapestei nu se făceau aceste lucrări publice. Ca să nu mai vorbim de incapacitatea aleșilor locali de a gestiona fondurile primite. Se chinuie de ani de zile să paveze câteva zone din centru pe care l-au mai și blocat între timp.

    • Beny Kira Răspunde

      Eu rămân fidel lui Adișor Cozma, stați liniștită tanti Ildiko. Acum nu am avut prea mult timp de el ca m-am pregătit la BAC.
      Hai PNL-ul! Hai Adi Cozma! Nu ne lăsăm!

  4. Gogu Răspunde

    Pe ultimul loc aproape, oraș în mișcare ce vorbim. Daca românilor le place sa fie condusi de minorități!

  5. Zisu Răspunde

    Hehe! Ce gluma proasta, demna de portal!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Zisu, doar au extras din ceva statistici anumite date care le convin. Doar atât. Că dacă ar fi fost corecți ar fi pomenit nu numai de așa-zisele puncte tari din statistică dar și despre punctele slabe. Cum este o analiză SWOT. Că sunt și ele bugăt menționate. Dacă nu privești lucrurile în ansamblu iese un ghiveci, leciou sau cum vrei să-i zici. Și mai e și aspectul că bine că atragem fonduri (în sfârșit și noi) dar pe ce?????? Că aceste fonduri trebuie să creeze plus valoare altfel e ciuciu valoare! Hai să socotim pe ce s-au dus banii și câte din lucrări au fost finalizate și date în exploatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.