Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

VIDEO. Cozma arată cu degetul către Consiliul Județean: Nu au făcut reciclare. Vom plăti cu toții

Adrian Cozma a reacționat după ce pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean de vineri a figurat proiectul de hotărâre ,,privind aprobarea înființării Managementul Deșeurilor Satu Mare S.R.L.”, și a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că ,,pentru că în ultimii ani nu s-a făcut selectarea deșeurilor, Consiliul Județean a primit un ultimatum”: ,,Este încă o dovadă de lene, încă o dovadă de nepricepere și nepăsare care va costa sătmărenii”, a spus președintele PNL Satu Mare.

Adrian Cozma a declarat că ,,s-a făcut un control la Consiliul Județean, s-a constatat că nu se face treabă și că e nevoie de regândirea activității și de procedura de colectare și selectare a deșeurilor menajere”. El a prezentat, în cadrul conferinței de presă, cum s-a făcut, în ultimii ani, selectarea deșeurilor.

,,În 2020 s-au depozitat 83.000 de tone la Doba, din care 70 de tone au fost reciclate, care reprezintă 0,08%. În 2021, din 78.949 de tone s-au recuperat în vederea reciclării 94 de tone, 0,11%. În 2022 s-au recuperat în vederea reciclării 48 de tone din 80.170, exact 0,06% din deșeurile care s-au depozitat la Doba au fost reciclate.

Acest fapt ne va duce în situația în care Consiliul Județean va fi sancționat, inclusiv se poate dispune închiderea activității la rampa de la Doba și acest serviciu poate fi suspendat. (…) ANRSC-ul ( n.red. – Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) a făcut deja nota de control și a pus în vedere președintelui Consiliului Județean ce trebuie să facă. Acesta, de fapt, este un ultimatum pe care Consiliul Județean îl primește”, a declarat Adrian Cozma.

El a mai spus că este ,,încă o dovadă de lene, încă o dovadă de nepricepere și nepăsare care va costa sătmărenii”.

,,Vom plăti cu toții că nu au făcut colectarea selectivă, că nu au făcut reciclare așa cum prevăd normele europene și normele naționale în vigoare și de aceea urmează să plătească fiecare sătmărean din buzunarul propriu. Probabil prețul pentru ridicarea deșeurilor în municipiul Satu Mare se va dubla sau se va tripla după ce licitația făcută de către primăria Stau Mare va fi finalizată”, a mai spus Adrian Cozma.

PortalSM a transmis LIVE conferința de presă:

9 comentarii

 1. vadimT Răspunde

  Dispari ca nu te vrem! Cat va fi benzinadin 01 iulie? Datorita cui?

 2. S Răspunde

  Din banii cui platesti publicitatea ?

 3. Ovidiu Buga Răspunde

  Beny Kira, mult succes la BAC!

 4. 🦁#Liberal Răspunde

  Onoareeeee!!! Demisiaaaaa!!!
  #NU VOTAM COZMA LA PARLAMENTARE
  Obraznic ce ești!!!

 5. Stefan Răspunde

  E cald afara, mult peste medie, e afectat mental Aditza de temperaturile ridicate. Va rog sa nu il luati in seama, e de vina organismul lui si conditiile meteo. Vine Patretel in viata reala. Acolo-i va fi greu de tot. Dar asta e soarta, culegi ceea ce semeni. Sa fim cu totii sanatosi!

 6. satmarean Răspunde

  Pai actualul sef al gropii de gunoi, claudiu ardelean, de la golf, cand era sef de supermarket in 17, a trecut la mercedes gle.

 7. H&R Răspunde

  Pe tine trebuia reciclat! Ca vom plati mult…pentru combustibil de exemplu.

 8. Cristian Sasu Răspunde

  Sătenii din Doba așteaptădomnile deputat sa le dai pășunea luata ilegal înapoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.