Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

BILANȚ pe 6 luni. Infracționalitate în scădere și mai puține accidente în județul Satu Mare

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a prezentat bilanțul pentru primele șase luni ale anului 2024 și informează că infracționalitatea a fost în scădere în această perioadă și au fost înregistrate mai puține accidente soldate cu victime.

În primele șase luni ale anului 2024, infracționalitatea în județul Satu Mare a fost în scădere, informează poliția. Concret, au fost înregistrate 2.453 de fapte de natură penală, cu 332 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând un procent de peste 11%.

,,Este de menționat faptul că, în ultimii ani, trendul este unul descendent, inclusiv în ceea ce privește infracționalitatea stradală și cea de natură judiciară, fiind înregistrată în această perioadă o scădere de peste 24%. Acest fapt se datorează și celor peste 30 de acțiuni de amploare desfășurate, cu participarea a peste 600 de polițiști în cadrul cărora au fost puse în executare 65 de percheziții domiciliare și peste 480 de mandate de aducere”, informează IPJ Satu Mare.

Accidente mai puține

Pe linia siguranței traficului rutier au fost înregistrate 138 de evenimente rutiere soldate cu victime omenești, cu patru mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut. Polițiștii rutieri au constatat peste 100 de infracțiuni la regimul circulației și au aplicat peste 4.400 de sancțiuni contravenționale.

Ca măsură complementară, au fost reținute peste 600 de permise de conducere, din care 400 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.