Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Controale DSVSA la Satu Mare: Restaurant și patiserie din Satu Mare, amendate de inspectori

Controale DSVSA la Satu Mare: Restaurant și patiserie din Satu Mare, amendate de inspectori. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 19.07.2024 – 26.07.2024, un total de 97 acțiuni de control.

Aceste verificări au vizat unități de abatorizare, procesare carne și lapte, catering, depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui, automate de lapte, unități de alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume și fructe.

Controalele efectuate au fost realizate de către inspectorii de specialitate în domeniile siguranței alimentare, atât pentru produsele de origine animală, cât și non-animală, cu respectarea strictă a legislației sanitare veterinare și a normelor stabilite de Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. De asemenea, s-a respectat programul HACCP și programul de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare.

Amenzi în valoare de 20.000 lei

În urma acestor controale, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei. Un restaurant din Satu Mare a fost amendat cu 10.000 lei și o patiserie din aceeași localitate a primit o amendă similară, ambele pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării, transportului și valorificării.

Inspectorii vor dispune, în regim de urgență, măsuri de retragere din consum a produselor alimentare care nu respectă condițiile de igienă sau parametrii de calitate și siguranță prevăzuți de legislația în vigoare, aplicând totodată sancțiuni contravenționale conform legislației.

DSVSA Satu Mare va continua controalele oficiale tematice privind respectarea condițiilor sanitare veterinare și siguranța alimentelor, verificând implementarea legislației comunitare și naționale în zonele de agrement, localități de interes turistic și unități turistice sezoniere.

DSVSA Satu Mare recomandă consumatorilor să nu cumpere carne, produse din carne, pește, lapte și produse lactate, prăjituri de casă din surse necunoscute sau neautorizate sanitar veterinar, pentru a evita riscul de îmbolnăvire.

Organizatorii de tabere școlare, culturale, sportive și alte genuri de tabere au obligația de a notifica DSVSA Satu Mare despre desfășurarea acestor activități. DSVSA va asigura tot sprijinul necesar pentru buna desfășurare a activităților și evitarea apariției unor evenimente nedorite.

Sesizări și reclamații

Pentru sesizări și reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, cetățenii sunt rugați să apeleze CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

7 comentarii

  1. Anca Răspunde

    Felicitari!..

  2. H&R Răspunde

    Ceva nume?

  3. Piata Răspunde

    La Piata nr 1 cand va deplasati?Este un local unde sercesc mancare,placinta,bautura,dar cand intrii e plin cu gandaci….Cum e posibil asa ceva,tie scarba sa mananci acolo….

  4. Rosca Răspunde

    Da,intradevar la piata mare e dezastru si pa geamul termopan urca gandacii.Probabil vorbim despre acelasi placintarie. Intrii in piata sí ín partea stanga gasesti aceasta “placintarie”.

  5. Vasaiu Domnichi Răspunde

    Vă rog respectuos să faceți un control și la Lidal, pe Careiului,unde expun spre vânzare legume și fructe sub orice critică,în vitrina cu produse de patiserie se mai plimba și câte o muscă, iar toaleta este cea mai mizerabilă din oraș.
    Rușine Lidal.

  6. Robert Răspunde

    Asemenea controle în vest sunt săptămânale,intră în sarcina de serviciu,pe când la noi oare sunt numai 97 de locați care trebuiesc verificate sau restul au fost toate în regula?Hai că nu o să facem reclamă la cele cu musca pe căciulă dar măcar noi cei care mai trecem pragul lor să stim că de acolo nu e bine să cumperi prea des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.