Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Doi șoferi americani s-au ales cu dosare penale în Satu Mare. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări cu privire la doi cetățeni americani care s-au prezentat la controlul de frontieră, ambii având calitate de șoferi, deși nu aveau dreptul de a conduce pe drumurile publice din România.

Vineri, 12 iulie, în jurul orei 15.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean american, în vârstă de 46 de ani. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în țara noastră.

Odată cu documentele de călătorie, bărbatul a prezentat și un permis de conducere eliberat de autoritățile din Florida. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana în cauză nu deține permis de conducere internațional, neavând astfel dreptul de a conduce pe drumurile publice din România.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere, s-a prezentat un alt cetățean american, în vârstă de 49 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Ungaria. Acesta a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere eliberat de autoritățile din Massachusetts, motiv pentru care polițiștii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul nu are drept de conducere pe teritoriul României.

În cauze, s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.


Sursa: Poliția de Frontieră

3 comentarii

  1. 😮 Răspunde

    Corect spus doi șoferi oșeni pocăiți.

  2. 🤖 Răspunde

    Dintre care unul era oșan ungur!

  3. Driver Răspunde

    asa face statul bani….daca ar fi venit dintr o tara cu mers pe stanga….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.