Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. S-a deschis o nouă bandă în vama Petea, la cererea prefectului

Prefectul Ioan Tibil, alături de directorul Cancelariei, Radu Iancu s-a deplasat în această dimineață la Punctul de Trecere al Frontierei Petea. În condițiile avertizărilor meteo de cod portocaliu și roșu de caniculă emise în județ pentru perioada 12-14 iulie 2024, prefectul a ținut să se asigure că nu se vor forma cozi la punctele de trecere a frontierei. Prefectul a verificat condițiile de muncă ale angajaților PTF Petea și le-a solicitat acestora să manifeste operativitate, profesionalism și promptitudine față de cetățenii care trec prin Vama Petea. De asemenea, în urma prezenței la fața locului a prefectului Ioan Tibil și la solicitarea acestuia, s-a deschis și cea de-a 5-a bandă de trecere a frontierei pe sensul de intrare în țară.

,,Este deosebit de important ca timpii de așteptare să fie reduși considerabil pentru a fluidiza traficul prin Vama Petea, iar oamenii să nu fie nevoiți să aștepte inutil la cozi în condițiile temperaturilor extreme anunțate pentru aceste zile”, a declarat prefectul județului Satu Mare.

Pentru informații actualizate, șoferii pot urmări harta online de pe site-ul Poliției de Frontieră: ww.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline.

Astfel, utilizatorii pot vedea în timp real gradul de încărcare a fiecărui punct de frontieră, marcat după un cod de culori. Fiecare culoare reprezintă un anumit interval de așteptare: verde – 0-29 de minute, galben – 30-59 minute, roșu – peste 59 de minute iar albastru – trafic suspendat temporar.

Timpii de așteptare la punctele de frontieră sunt afișați pentru autoturisme, dar și pentru camioane, iar informații pot fi dispuse sub forma hărții României, dar și sub formă de listă, în ordine alfabetică. Totodată, în aplicație se afișează câte benzi sunt disponibile pentru tranzit pe fiecare sens, iar timpii de așteptare sunt afișați pentru ieșirea din țară, dar și pentru intrare.

Poliția de frontieră menționează că aplicația on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp (calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, circumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale).

Valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului și situația operativă înregistrată în punctul de trecere.

5 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Adiță vezi că a apărut un contracandidat, din alianța comasaților, la populism în vama Petea. Ești în concediu și s-a profitat de asta. Mai vrem o bandă, mergi și tu! 🙂

  2. Dan Răspunde

    Vin acasa bogatii.

  3. Adi Răspunde

    Vin capsunarii, sa steie acolo unde au fost pana acuma
    Dracu sa le duca
    As lasa o SINGURA BANDA, doar pe IESIRE DIN TARA

    • Sâcă Răspunde

      @ Adi Săriți in sus UNII că are cineva treabă cu ungurii dar nu realizezi că tot voi incitați la ură ???? Chiar dacă semnezi cu ADI tot nu te rabzi și-ți arăți nemernicia …marș

  4. Anticorpul Răspunde

    Iar apare Radu Iancu, cel care a fost angajat într-o funcție publică în ciuda interdicției ANI. Cine l-a angajat și cu ce drept? Este legal să fie angajat într-o funcție publică dacă ANI a hotărât că nu poate fi? Se respectă legea de către prefectul de Satu Mare? Am postat întrebarea asta și pe site-ul prefecturii și mi-au șters comentariul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.