Ultima actualizare: azi, 18:33

Locale

FOTO. Un sătmărean și-a abandonat cățelul în fața unui magazin. A fost amendat

Un bărbat din Satu Mare s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei după ce și-a abandonat câinele în fața unui magazin din municipiu.

Ce spune poliția:

La data de 26 iunie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați despre faptul că un animal din specia canină ar fi fost abandonat în fața unui magazin din municipiu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză, fiind vorba despre un bărbat, căruia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.205/2004.

Patrupedul abandonat a fost preluat de o asociație pentru protecția animalelor.

În cursul lunii iunie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Satu Mare au aplicat de 95 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.800 lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.


Sursa: IPJ Satu Mare

2 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Doamne ajută!
    Să-i amendeze pe toți cei care abandonează animale!

  2. Don Quijote de Satu Mare Răspunde

    Tot nu aud după scandalul că vin austriecii să ne sterilizeze orătăniile ca în schimb autoritățile care răspund să întreprindă ceva. Trebuie un inventar al animalelor din gospodării, vaccinarea, chiparea și unde este cazul sterilizarea lor. Dar nu azi, alaltăieri trebuia deja! În vecini mâțelel nesterilizate furnizează la 6 luni cțte 6-8 pisoi. Bineînțeles nu sunt vaccinați, deparazitați, sterilizați. Că e ban mulți omule! Zice asta unul care umblă numai cu BMW. Eu aș sugera un inventar la nivel de oraș și impozitarea deținătorilor funcție de număr de animale. Nu mult, doar să fie luați în evidențe. Apoi primăria poate vedea ce are de făcut. Dar nu o să se întâmple nimic pentru că oamenii are drepturi și e mai comod așa. În paranteză și eu am câine. Dar nu-mi bat joc de ea. Pentru că așa cum a zis micul prinț în romanul lui Antoine de Saint Éxupery – omul este definitiv responsabil față de animalul pe care l-a domesticit. Și faceți odată ceva cu babelel care aruncă mâncare pe jos la câini și pisici vagabonzi pe domeniul public că vaii săracele de ele. Pentru că vagabonzii ăștia așa se tot înmulțesc. Se aude? Că și eu am avut un moș în zonă și nu a înțeles treaba asta până nu l-am prins odată și am chemat poliția locală. Nu a primit amendă, nici nu vroiam. Doar l-au lămurit cu legea și l-au speriat puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.