Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Primarii din județ, îndemnați să depună proiecte pe mediu prin PNRR

La invitația secretarului de stat din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristian Valer Beșeni, o delegație numeroasă formată din reprezentanții diferitelor direcții și instituții subordonate ministerului a susținut vineri la Satu Mare o sesiune de informare despre oportunitățile de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) destinate administrațiilor publice locale.

Printre cei prezenți la Satu Mare s-au numărat vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Eugen Cozma, directorul general al Administrației Fondului de Mediu, Mălin Paicu, Ionuț Năstasă – director general PNRR, precum și colegi de la Administrația Națională Apele Române, Garda de Mediu și Garda Forestieră.

Ei au răspuns punctual la întrebările primarilor și reprezentanților diferitelor instituții publice prezenți în sala de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare și i-au îndemnat să depună proiecte pentru accesarea celor patru miliarde euro pe care Ministerul Mediului le pune la dispoziție în cadrul PNRR, anunțând și câteva măsuri ce vor fi lansate în viitorul apropiat.

În prezentarea detaliată oferită de directorul Adrian Ștefănescu, s-a pus accentul pe cele trei componente ale pilonului principal de investiții din fonduri europene ”Tranziția Verde”, derulate prin Ministerul Mediului:

  1. Managementul apei, cu proiecte pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, colectarea apelor uzate, dar și sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele existente;
  2. Păduri și protecția biodiversității, care presupune o campanie națională de împădurire și reîmpădurire, inclusiv cu păduri urbane;
  3. Managementul deșeurilor, prin care se amenajează centre de colectare prin aport voluntar, insule ecologice digitalizate, dar și sisteme de compost sau investiții în capacități de producție a energiei din surse regenerabile, respectiv biogaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.